Speelgoed

De sneeuw in met Playmobil

Wij vinden het knap hoe Playmobil keer op keer weer met nieuwe thema’s en aanvullingen komt. Nu in de wintermaanden treffen wij bij Sports & Action nieuwe sets met Polar thema. Super leuk. Op sportgebied zijn er stoere ijshockeyers verschenen, maar wij vallen dus voor sneeuw en ijspiraten.


Sledehonden
De Polar sets kun je steeds verder uitbreiden. Er is een Hoofdkwartier Poolexpeditie, Poolreizigers met ijsberen, Sneeuwscooter met IJspiraat en wij testen de Sneeuwterreinwagen met ijspiraten en Poolreizigers met hondenslee. Twee verschillende speelsets. In de doos met hondenslee zitten maar liefst 4 sledehonden. Wat zijn ze mooi. We zetten ze voor de slee, rennen maar… Eerst over onze eettafel, maar dan moet het speelgoed toch echt mee naar de kinderkamers. Grappig om te zien dat dochter deze Playmobil set met honden en Poolreiziger meeneemt en zoonlief de stoerdere ijspiraten wil hebben.

IJspiraten
Ook deze verpakking zit vol leuks. Een sneeuwterreinwagen waarbij je de bovenkap kunt verwijderen en aan de slag kunt met een reuzekanon. Pijl in het kanon steken en met een druk op het knopje wordt deze pijl gelanceerd. De wagen heeft ook een hijskabel om andere auto’s uit het ijswater te trekken… natuurlijk kan deze terreinwagen ook in de zomer worden ingezet om over woest terrein te scheuren. Nu hebben de ijspiraten de sneeuwterreinwagen in handen en zijn op zoek naar. Ja, naar wat eigenlijk? Op de kinderkamer wordt van alles in stelling gebracht om het fantasieverhaal steeds grootser te maken. Er komen Skylanders bij en Playmobil-poppetjes uit andere sets. Ook wordt het zusje erbij geroepen zodat de sledehonden en de slee met Poolreiziger mee kan doen in het spel. Gaaf hoe kinderen speelgoed met elkaar combineren.