Speelgoed

Samen eten met je pop

Wow, deze pop had ik veel eerder willen hebben! Ik ben nu 7 jaar en inmiddels drijf ik papa en mama niet meer tot complete wanhoop als het op eten aan komt. Ik eet nu wel brood en rauwkost (maar geef mij geen gekookte aardappels). Ik vind dus dat ik nu best wel veel eet, maar toen ik jonger was en heel vaak zei “dat lust ik niet!”… op die momenten had ik graag deze Nenuco pop naast mij aan tafel gehad. Dan hadden we samen kunnen ‘eten’. Ik een hapje, zij een hapje.
Wil je zien hoe dat gaat? Check dan de vlog van Pien over Nenuco aan tafel. Start het filmpje hier.

Samen eten

Pien test dus de Nenuco poppenstoel. Na het openen van de verpakking en het verwijderen van de vele tie wraps, zet ze samen met mama het stoeltje in elkaar. Even lijkt het mis te gaan omdat we de handleiding niet helemaal snappen. Maar met een technische nieuwe blik op de tekeningen krijgen wij de stoel in elkaar.

Daarna plakt Pien alle stickers keurig op het plastic stoeltje. En dan proberen we het stoeltje aan de tafel te bevestigen. Aan onze houten eettafel blijkt dat lastig te gaan, omdat het blad te dik is door de extra houten onderrand. Pien lost het op en maakt het stoeltje vast aan de glazen salontafel. Denken in oplossingen noemen we dat. Ze plaatst de pop, ze noemt haar Rosie, in het zitje. Ze gaan samen eten. Gezellig! Pien pakt de vork en de lepel van de pop erbij en geeft haar een hapje. Als ze het goed doet, drukt Pien op het groene stickertje en komen er klapgeluiden en gejuich. Als Rosie niet meer wil eten, dan kun je op het roze knopje drukken en hoor je een soort boe geroep. Pien moedigt haar daarna moederlijk aan om toch een hapje te nemen. Grappig om te zien hoe ze de moederrol van haar kind eten geven meteen aanneemt. Hierdoor kan de pop dus heel goed helpen bij 'moeilijke eters' aan te moedigen om om beurten steeds een hapje te nemen. Dus, Nenuco samen aan tafel is gaaf voor kinderen!

De stoel kan 360 graden draaien zodat ze altijd aan tafel kan zitten. Ook handig:  het zitje is wegklapbaar.