Speelgoed

Kidizoom Selfie Cam is helaas snel kapot

Wat was de 7-jarige dochter blij met de Kidizoom Selfie Cam van VTech. We hadden de camera ruim voor de feestdagen eens uitgetest voor een review hier op de site. Daarna is deze camera verdwenen en kwam op Pakjesavond weer aan. Pien was zó blij en wat werd er leuk gespeeld met foto's en video's maken, er werden foto's bewerkt en er konden zelfs leuke, simpele spelletjes op de camera worden gespeeld. Kortom, een gaaf cadeau voor kinderen van een jaar of zeven.
Kapot!
De dag erna komt Pien de Selfie Cam opladen omdat 'ie het niet zo goed meer doet. Mama bekijkt de kindercamera en wat raar, er zit middenop een grote, zwarte vlek. Pien vertelt: "er kwam een vlinder in". Maar wat we ook proberen die 'vlinder' gaat niet weg en dan schrikken we... het lijkt wel of het scherm onder het bovenbeeldscherm drie scheuren heeft. En de onderkant lijkt wel wat ontwricht. Wat is er gebeurd? Pien legt uit dat ze niets heeft gedaan, alleen de stick weer aan de camera gedraaid. Ze haalt de selfiestick én een losse, roze schroefschijf. En opeens zien we het euvel. Als het losse, ronde schijfje van de schroef is gedraaid en je plaatst de camera weer op de stick... pats, dwars door de camera. Alles kapot!! Niet te geloven voor kinderspeelgoed van deze prijs.
Vol vertrouwen nemen we contact op met VTech, waarna we per mail dit antwoord krijgen: 'Wat vervelend om te horen en goed dat je ons hierover mailt. Wij hebben dit gelukkig nog niet eerder gehoord. Ik heb gisteren direct met onze klantenservice contact opgenomen en aansluitend heeft onze afdeling productontwikkeling de Kidizoom Selfie Cam op het geheel getest. Helaas moeten wij constateren dat na het testen blijkt dat wij hierop geen reguliere garantie kunnen bieden.' Vol verbazing lezen we dus dat er geen garantie op zit. Er wordt geen eens een tussenoplossing geboden of gevraagd of VTech de camera mag zien om te kijken wat er toch zo ontzettend makkelijk gebeurd is door een kinderhandje. Gaaf voor Kinderen plaatst een waarschuwingsbericht op Facebook waarna er zich direct een consument meldt met dezelfde klacht. Huh? Er volgen veel berichten en wij blijven denken dat VTech met een passende oplossing komt. Het is immers een groot bedrijf, daar neem je van aan dat er in oplossingen wordt gedacht.

En dan... wordt er door VTech op Facebook gereageerd. Er kan geen mailtje of telefoontje af. Met nog veel meer verbazing lezen we de reactie: "Beste Marije, zoals vrijdag ook per mail aangegeven, hadden wij dit nog niet eerder over de Kidizoom Selfie Cam gehoord. Wij hebben jouw vraag en die van Sabine Hensens-Flothuis direct intern opgepakt richting onze klantenservice en aansluitend heeft onze afdeling productontwikkeling het geheel getest. De Selfie Cam inclusief Selfie Stick wordt compleet geleverd en het rondje schijfje zit er ook standaard op, het is niet de bedoeling dit eraf te halen. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren en de Selfie Cam wordt op de Stick gedraaid, ontstaat er een zichtbare opening aan de onderkant die steeds groter wordt. Als dan in het ergste geval toch doorgedraaid wordt, wordt de onderkant ontwricht, aansluitend gebeurd er na meerdere malen testen niets met het beeldscherm. Wij bieden een garantie van 2 jaar op technische defecten, helaas valt dit niet onder een technisch defect. Net zoals het laten vallen van het product met beeldscherm, met aansluitend een barst in dit scherm bij geen enkele leverancier onder de garantie valt. Als aanvulling en ter info; op onze giftboxen en in de bijgesloten handleiding wordt duidelijk uitgelegd hoe een product gebruikt dient te worden. De handleiding is tevens voorzien van een "snelle start". Een extra waarschuwing wordt niet gegeven, maar wij zullen dit zeker intern meenemen, zodat de handleiding hierop wordt aangepast. Gezien jouw review en het enthousiasme van Pien op ons product is de Kidizoom Selfie Cam in eerste instantie vanuit de doos ook goed gebruikt en getest. Het is geen bouwpakket en het is ook niet de bedoeling om zelf standaard onderdelen te gaan verwijderen. Groetjes, VTech Club"

Stuiterend van woede maar vooral teleurstelling over zo'n reactie en de omgang naar kinderen toe hebben we een reactie terug geplaatst. Maar eigenlijk willen we helemaal geen Facebook-discussie. Wij willen dat zo'n fout binnen de garantie valt. Hoe is dit toch mogelijk?! We hadden gehoopt - gedacht - dat er nog wel een reactie zou verschijnen van ons contactpersoon, maar niets. Vandaar toch een herziening van onze review en het plaatsen van dit bericht met foto's. De Kidizoom Selfie Cam is snel kapot! Helaas. Weinig - in ieder geval heel kort - plezier aan beleefd en de teleurstelling in het merk VTech is groot.
Tip
Graag waarschuwen wij iedereen met deze camera voor de losse, roze schroefschijf. Laat deze op de selfiestick zitten. Lijm het desnoods vast, zodat jullie kind het grote verdriet om stuk en duur speelgoed niet hoeft te hebben.