Speelgoed

Naar de manege met Mia en Stephanie

Wat ik voor mijn 8ste verjaardag heb gekregen! Een gaaf cadeau. Van Lego Friends! Een hele manege… met twee paarden (een prachtig zwart paard en een paard in bruin met wit) plus Mia en Stephanie. Het heet voluit: LEGO® Friends® Heartlake paardrijclub.


Twee paarden
Op Lego.com had ik al het animatiefilmpje ontdekt en hierin zie je wat er allemaal in deze mooie set te vinden is. Zoals een draaimolen om je paard in warm te laten lopen, stallen, een cafetaria waar je na de paardrijles kunt zitten, een zolder waar je kunt slapen, een balk om met je paard overheen te springen, heel veel accessoires voor de verzorging van paarden en natuurlijk de twee paarden. In het filmpje heten ze Spice en Ninja, maar ik heb ze andere namen gegeven… Blackie en Brownie.


Springen met je paard
In het filmpje kun je zien hoe Mia en Stephanie zich voorbereiden op de grote paardenshow! Dát speel ik graag na, maar ik maak ook mijn eigen Lego Friends avonturen. Het is vooral gaaf om met je paard te springen. Eindeloos borstelen en knuffelen met Blackie terwijl Brownie rondjes loopt in de draaimolen voor paarden. Cap op en jump over de balk. Zal Stephanie de beker in de wacht slepen? In ieder geval moeten de paarden goed worden verzorgd, dus ik geef ze water. Een mooie oefening voor als ik echt op paardrijden mag.


Meer paarden
Ik geniet volop van deze set, maar ik weet nu al dat ik deze serie uit wil breiden. Gelukkig kan dat altijd bij Lego… er is in deze serie ook bijvoorbeeld nog een veulenwasplaats of paardendokter.