Speelgoed

Bouw jouw robot

Een robot is interessant! Helemaal als je die zelf kunt bouwen. Nou, reken maar dat dat lukt met de Micronoid. Mees kreeg de robot voor zijn elfde verjaardag en als alle visite de deur uit is kan hij aan de slag. De Micronoid is een bouwpakket, dus moet er gesleuteld worden. Het duurt wel even voor hij in elkaar zit... goed voor de fijne motoriek van kinderen, maar Mees heeft zijn vader er zeker bij  nodig. Geduld blijkt een schone zaak, maar dan opeens… zit de robot in elkaar. Hij wordt liefkozend Robie genoemd.
Programmeren
De minirobot van Meccano is een goed voorbeeld van het moderne robotica speelgoed. Kinderen moeten de robot zelf in elkaar zetten met het bijgeleverde gereedschap. Micronoid bestaat uit 139 plastic en metalen onderdelen, een gemotoriseerde micro module en je zet het met 2 stuks echt gereedschap in elkaar. Dan komt de robot tot leven als je er 4x AAA batterijen in steekt.

Na het bouwen kunnen ze aan de slag om alle bewegingen te programmeren via de knoppen op zijn kop. Zo kun je hem laten dansen op muziek, vragen laten beantwoorden (ja/nee) of interactief met de andere robots laten spelen. Mees gaat zijn Robie leren antwoord geven op allerlei vragen. De robot antwoordt met ja en nee. Maar hij kan meer! Hij kan dansen op muziek, lachen, bliepen, zingen en ‘spreken’ met zijn ogen. Gaaf speelgoed voor kinderen ouder dan tien jaar.

Nominatie
De Micronoids zijn er in drie versies en de robot heeft een nominatie voor Speelgoed van het Jaar 2016 in de categorie 10 en 11 jaar. In het juryrapport – Gaaf voor Kinderen zit in de vakjury – lees je onder andere: “De Micronoids zijn vooral leuk voor kinderen die technisch georiënteerd zijn, maar de robots hebben ook een menselijke uitstraling. Ze roepen met hun ogen, geluidjes en gedrag ook sympathie op, waardoor een kind zich er ook aan kan hechten. De Micronoids communiceren met elkaar zodat je ook samen kunt spelen.”


De minirobot heeft veel technische en geavanceerde elementen waarmee kinderen vanaf 10 jaar spelenderwijs leren bouwen én programmeren.
Meer weten? Check www.meccano.nl.