Speelgoed

Waanzinnig spelen met WizzWizz

Alleen de naam WizzWizz brengt al een lach op ons gezicht. Het is educatief houten constructie speelgoed in diverse kleuren, gemaakt in Nederland. Onze interesse is gewekt. Maar daar blijft het niet bij. WizzWizz is duurzaam en bovendien maatschappelijk verantwoord. Dat maakt het houten speelgoed erg uniek! Want de houten speelbokken waarmee je kunt bouwen worden gemaakt door mensen met een beperking, bij de GGZ in Heiloo. Wij van Gaaf voor Kinderen wonen vlakbij, dus het leeft voor ons des te meer. Alle WizzWizz items worden dus in Nederland gemaakt door mensen met een beperking, onder vakkundige leiding van ervaren houtbewerkers.
Uniek!
Het Heilooër bedrijf Smappy – waarvan wij de praktische koeltassen testte – verkoopt het unieke product WizzWizz. Het hout is West Europees beukenhout. Een fijn idee voor ons dat er geen tropische regenwouden worden gekapt met de bijkomende tonnen CO2 uitstoot door het vervoer naar Nederland. Nee, voor WizzWizz wordt hout gebruik uit onze buurlanden waarna alles nog ambachtelijk met de hand wordt gemaakt.


Spelen
Dit zijn allemaal pluspunten, maar het allerbelangrijkst van WizzWizz… je kunt er mee spélen. Bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Geef je fantasie de vrije loop en bouw er op los met het educatief houten constructie speelgoed. Er zijn diverse sets, van een grappig figuur als Boogy tot een complete constructie koffer. Eindeloos en duurzaam. Het gekleurde, houten speelgoed is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Maar wij weten zeker dat oudere kinderen en zeker ook papa’s en opa’s graag zullen bouwen met WizzWizz.
De eigenaar van de webshop Smappy, Erwin, legt verder uit: “WizzWizz stimuleert de motoriek en werkt rustgevend. Kinderen kunnen zichzelf er helemaal in verliezen. Het constructie speelgoed wordt gemaakt van beukenhout. In de therapeutische wereld wordt gezegd dat beukenhout kalmerend werkt.”