Speelgoed

Spelen met een computerrobot

Bliep bliep… dat geluidje maakt een robot volgens ons. Dus als wij DOC, de sprekende en educatieve robot aanzetten, verwachten we dat. Maar wauw, DOC kan veel en veel meer!
Voor welke leeftijd?
Kinderen leren spelenderwijs programmeren met deze computerrobot. En dat voor kinderen vanaf een jaar of 4! Op de verpakking staat 4-7 jaar en bij Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2017 is DOC van Clementoni genomineerd in de leeftijdscategorie 6-7 jaar.
Hoe werkt de robot?
De robot is op verschillende manieren te programmeren. Je kunt gewoon lekker alleen met de robot spelen en DOC door de kamer laten rijden. Leuk! Want de robot heeft een erg grappig stemmetje waar kinderen vaak heel hard om moeten lachen.
Meer leerzaam wordt het als je de robot programmeert om over de speelkaart te rijden. Op de speelkaart staand letters, cijfers, kleuren en dierennamen. Op die manier wordt het spelen met de robot leerzaam.
Laat DOC een voorgeprogrammeerde routes op de speelkaarten volgen en voer samen opdrachten uit. Grappig: als je de robot in de ‘slimme’ modus zet dan herkent hij de plaatsen op het speelbord en geeft ‘ie zelf suggesties om verder te spelen.
Fijn weetje: het speelbord heeft een makkelijke en moeilijkere kant.

DOC is het gave spel dat kinderen op een creatieve manier in aanraking brengt met educatieve robotica.
Je leert al jong programmeren en in perspectief en logisch na te denken. Hierdoor krijg je ruimtelijk inzicht.
 
Op de site van Speelgoed van het Jaar staat veel informatie over de genomineerde producten. Er staat een omschrijving over het spel of speelgoed, de mening van de jury én de ontwikkelingspsycholoog geeft extra uitleg. 
Je kunt alle informatie op de website vinden én vergeet ook niet om voor 15 oktober 2017 te stemmen op www.speelgoedvanhetjaar.nl.