Speelgoed

Pinypon Zeemeerminkoets en piratenboot

Famosa, de Spaanse speelgoedfabrikant, vraagt of wij een nieuwe speelset van Pinypon willen testen. Natuurlijk, dat lijkt ons leuk. Pien speelt al vanaf dat zij een jaar of drie is met Pi(e)nypons.
Met haar 8 jaar klinkt het voor haar als ‘te oud’ als er op de verpakking 4+ staat. Maar hé, ze blijft de poppetjes die je eindeloos kunt stylen door het gezichtje om te draaien (ieder poppetje heeft twee gezichtjes), de haren te veranderen en de kleertjes te verwisselen blijven gaaf. 

Unboxen
De speelset heet Pinypon Zeemeerminkoets en piratenboot. We starten met het unboxen. Een klusje op zich, want alles zit goed aan het karton vastgemaakt. Daarna pakt Pien de uitleg erbij en gaat als een ervaren Pinypon-tester aan de slag met stickers plakken en de zeemeerminkoets in elkaar zetten. Daarna is de piratenboot aan de slag. Even is Pien de kluts kwijt, want op de afbeeldingen op de doos staan nog twee diertjes. Die zitten er niet bij. En dat klopt ook als je de verpakking goed bekijkt. Niet getreurd, je kunt poppetjes en diertjes los kopen.

Dubbel speelplezier
De zeermeerminkoets kan aan de achterkant open en Pien hangt daar aan de haakjes de rokjes op. Alle accessoires kun je hier in opbergen. En dat zijn er heel wat! Ook deze Pinypon set telt veel kleine accessoires, van schelpjes en sterren (om de wielen mee te versieren) tot een zwaard en landkaart voor de piraat. Er zijn twee poppetjes: de zeemeermin met haar blauwe staart en de piraat. De zeemeermin kan in de koets of zeepaardjeswagen. De stoere piraat vaart in een roeiboot mee. Voor dubbel speelplezier!
Deze set is heel compleet en je kunt er flink je fantasie op los laten. Zo vaart Pien eerst met de piraat op zee. In de verte zien zij aan wal de zeemeermin zwemmen, naar haar koets. Hoe gaat die zeemeermin dat eigenlijk doen? Uit het water, aan wal, in de koets. Natuurlijk, je tilt haar gewoon op! Dat kan allemaal in de Pinypon speelwereld. Je kunt allerlei avonturen verzinnen en beleven met deze set met zeemeerminkoets en piratenboot.
 
 
Goedgekeurd door Gaaf voor Kinderen!
 
Wat er zo gaaf aan is?
Nou, onder andere de vele speelmogelijkheden met de boot en de koets. Met de zeemeermin en de piraat.
Je kunt de Pinypon figuren steeds verwisselen, zowel van kleding, accessoires als het haar. En vergeet ook niet om het gezicht om te draaien.