Speelgoed

Kerstmis met Dick Bruna


Voor veel ouders zal het boek ‘kerstmis’ van Dick Bruna iconisch zijn. Wij herkennen het boekje in ieder geval uit duizenden. Met de voor ons wereldberoemde tekeningen rondom het kerstverhaal.
Traditionele kerstverhaal
Dit kerstboek halen we ook ieder jaar weer voor onze eigen kinderen tevoorschijn. De kinderen vinden het boek ‘kerstmis’ leuk om te bekijken en kunnen het al vrij jong zelf lezen. De geboorte van Jezus is in de herkenbare stijl van Dick Bruna genoteerd en zo is het traditionele kerstverhaal op een heldere manier via een beknopt aantal pagina’s duidelijk.
Ook dit jaar is de klassieker weer te koop. In 2017 krijg je er 8 gratis engeltjes voor in de kerstboom bij.  
Spelen met de kerststal
De bijpassende houten kerststal van Dick Bruna is in onze ogen al net zo’n ‘must have’. De vijftien houten kerstfiguren zijn gebaseerd op de illustraties in ‘kerstmis’. Zo komt het verhaal tot leven. De stal staat prachtig onder iedere kerstboom.
Het naspelen van het kerstverhaal was nog nooit zo leuk! De stevige houten figuren kunnen wel tegen een stootje… echt kidsproof dus. Na kerst kan je de stal met het handige schuifsysteem uit elkaar halen. Dat scheelt weer in opbergruimte. 
De klassieker ‘kerstmis’ van Dick Bruna bestaat al meer dan 50 jaar!
 Het boek en de houten kerststal zijn o.a. te koop bij Bol.com.