De verrassingsballen van L.O.L. Surprise zijn een hit. Het is een ideaal cadeau voor meiden van 4-8 jaar. De poppetjes worden dan ook fanatiek gespaard.
In de speelgoedgidsen werd ook consequent de L.O.L. Surprise Bruisfabriek aangekruist door dochter Pien (8 jaar) en nu hebben we deze bijzondere fizz factory dan eindelijk getest.
Mengen
Het uit de verpakking halen van de fabriek kost al even geduld, laat staan als mama zegt dat de handleiding eerst gelezen moet worden. Pien wil het liefst meteen starten en gaan mengen, maar dat is echt niet aan te raden.
Eerst lezen, dan aan de slag.
De verhoudingen van de ingrediënten luisteren nogal nauw én het is ook wel handig om te weten in welke bol je de stoffen gaat mengen.
Dus, eerst de trechter op de plastic mengbol plaatsen, dan de afgevulde kleine bol met natriumhydrogenkarbonaat (ook zuiveringszout genoemd) door de trechter laten lopen, gevolgd door een klein schepje kleurstof (de keus uit blauw of roze) en een schep citroenzuur. Ondertussen blijft Pien aan de zwengel draaien en voegen we ook nog twintig druppels water toe.
Volgens de handleiding moeten we snel werken en dat levert bij de eerste bruisbal lichte stress op. Maar als je goed samenwerkt, lukt het prima. Zo blijkt. Want we plaatsen het vormpje onder de mengbol en Pien maakt het schuifje open. De vorm vullen we tot de helft en dan leggen we er een leuk bedeltje in (verrassing!). Dan voeg je de rest van het mengsel toe en druk je de boel aan, tot een bal.
Mooi balletje
Wij laten onze bruisbal langer dan het genoteerde half uur drogen in de houder. Tja, we gingen eten dus bleef de bruisbal op z’n plek. Tijdens het eten vertelt Pien dat ze het zo leuk vindt om alles te mengen en kleuren te maken. De volgende bruisbal gaat zij van twee kleuren voorzien. Er volgen wilde plannen om in de bal glitters toe te voegen (in plaats van op de bal) en misschien wel een aromatische olie voor de geur. Want, de bruisballen geuren niet.
Als wij de houder openen komt er een mooi balletje tevoorschijn. Tijd om de bal te gaan laten bruisen. Zoals wij gewend zijn bij een bruisbal, doet Pien dat in een warm bad. We plaatsen een foto van ons bruisballenavontuur op Instagram, waarna wij worden gewaarschuwd door collega-blogger Go-or-no-go dat de ballen niet in bad mogen. WAT?!
Nog eens nalezen
We pakken de handleiding er nog eens bij en lezen alle waarschuwingen nu goed door. En dat zijn nogal wat waarschuwingen… Veiligheidsregels zoals “houd jonge kinderen en dieren uit de buurt van het gebied waar het experiment plaatsvindt” en “Eet en drink niet in de buurt van de plek waar wordt geëxperimenteerd” en inderdaad “niet geschikt om in bad te gebruiken”. Teleurstelling alom!
Toch is de bruisbal in bad gegaan en het bruisende effect was kort maar krachtig. Leuk! Het bedeltje kwam als verrassing tevoorschijn. Maar het blijft vreemd dat je de bruisballen uit de L.O.L. Surprise Fizz Factory niet in bad mag gebruiken… Wij houden het er op dat het Amerikaanse regeltjes zijn, maar toch.
7 lagen
Misschien een beter idee is de gewone L.O.L. Surpise-bal, met zeven lagen met verrassingen. Je vindt onder de zeven lagen: Sticker met geheim bericht, stickervel, flesbedeltje, schoenen, outfit, accessoire en L.O.L. Surprise Tots-pop met waterverrassing.
Te koop bij o.a. Bol.com.