Speelgoed

Tennissen… aan een touwtje

 
De tennisbal aan een touwtje. Het roept herinneringen op. Wij hadden er vroeger geen, en oh wat vond ik die paal met een tennisbal leuk. Dus, toen ik de Swingball Pro All Surface zag, werd de handige koffer met speelset ingeladen in de caravan… op naar de camping.

Want waar kun je een buitenspeel product beter uittesten dan op de camping?! Onze tieners haalden direct nadat de voortent aan de caravan stond, de groene koffer (ook wel draagbox genoemd) onder de bank vandaan. In die petrol, groene koffer kan de set Swingball fijn bij elkaar worden opgeborgen. Praktisch! 

 

Set in draagbox
De 13-jarige Mees draait de delen van de paal in elkaar, ontdekt dat de koffer ook tevens de voet is en gevuld moet worden met water. Kijk, dat ziet er stevig uit en even later wordt het touw met tennisballetje bovenaan bevestigd. De twee, gele batjes worden erbij gepakt en het spel kan beginnen.

Het is trouwens niet zomaar een batje of tennisracket het zijn twee gepatenteerde, extra dikke Checkerbats. Yes. 

Tennissen!
Mees en Pien (10 jaar) staan flink tegen het balletje te meppen en hebben enorm plezier. Die tennisbal aan een touwtje draait goed rond en de paal blijft (mede dankzij het water in de afsluitbare draagbox) stevig staan. Op het gras, op het grindpad, in het zand (hé, idee om op het strand te doen!).

Nieuwe vrienden
De kids hoeven op de camping niet meer op zoek naar nieuwe vrienden, want die komen gewoon naar ons plekje. Iedereen wil meedoen. Dus er wordt heel wat tegen die tennisbal geslagen de eerste dag. Gelukkig hebben wij een Swingball Pro All Surface voor kinderen vanaf 8 jaar. Er wordt soms namelijk behoorlijk hard geslagen.

 

Jong en oud
Deze Swingball Pro is de meest luxe en grote variant in het Swingball assortiment, er zijn ook sets voor echt jonge kinderen. Kijk maar op Swingball-tennisspel.nl. Gaaf voor jong en oud!

 

Mees daagt maar wat graag zijn vader uit voor een potje tennis en dat gaat er fanatiek aan toe. De bal draait heel wat rondjes.
De volgende dag spreekt onze kampeer-buurvrouw ons aan en vertelt dat je juist ook een echt wedstrijdelement aan de Swingball kunt toevoegen. Als je in het bovenste draai-gedeelte start met het touwtje in het midden en de ene partij via links (naar boven) slaat en de ander back hand rechts (naar onderen) dan kun je zien wie er wint. Wauw… dit maakt het zwaar interessant voor de sportmannen.


Zo blijkt maar weer dat je een gebruiksaanwijzing moet lezen en niet zomaar iets moet doen. Haha. Onze conclusie kan niet anders zijn dan dat het buitenspeelgoed van Swingball een groot succes is. Ook thuis, in de tuin en voor de deur op het pleintje, komt de ‘tennisbal aan de paal’ goed van pas! Nu zijn wij extra nieuwsgierig geworden naar de variant met de voetbal aan een koord aan een paal, de Swingball Soccer All Surfaces.

 
Losse onderdelen
Inmiddels is er al zo vaak en veel tegen het balletje geslagen dat we ons wel zorgen maken wat we moeten doen als het tennisballetje stuk gaat. Ook daar is een oplossing voor.
Debbie van Trendy Speelgoed: “Ik importeer de Swingball producten, het wordt geleverd vanuit de fabriek van Mookie Toys in China. Hét voordeel: dat we door onze goede contacten ook altijd beschikken over heel veel reserve materiaal en dus goede service kunnen verlenen. Een klepje in de grasmaaier, een hond die er met een batje van doorgaat, we hebben alles al meegemaakt en kunnen het eigenlijk altijd wel netjes oplossen met reserve onderdelen!