Speelgoed

Spelen met Fortnite Battle Royale figuren

 

Begrijp jij waar we het over hebben als we zeggen: scar, smg, tactical shotgun, V-bucks, Ragnarok? En word jij enthousiast van Black Knight, Omega, Brite Bomber, Carbide, Skull Trooper en Sergeant Jonesy? Nou, lees dan meteen verder.
Zegt het je niets? Het gaat over Fortnite Battle Royale…

Gamen
We geven toe dat we voor deze tekst eerst even een ‘diepte interview’ met zoonlief hebben gedaan. Want, wat is Fortnite nou eigenlijk? Veel meer dan dat het een game is en door heel veel – vooral jongens – wordt gespeeld, wisten we niet.

De game heet volledig Fortnite Battle Royale en is een third person shooter.
Een razend populaire game onder kids en jongeren. Door de kleurrijke en cartoonachtige stijl van de game oogt het onschuldiger dan andere games in hetzelfde genre.

Geen bloed
Naast het schieten op de vijanden zijn spelers ook bezig om grondstoffen te verzamelen om zo te kunnen bouwen. Er komt trouwens geen bloed of gescheld voor in de game zelf.
Zoonlief kijkt echter vaak video’s waarin je andere gamers ziet ‘Fortniten’ en wij weten uit ervaring dat daar wel heel wat in wordt gevloekt.
Sowieso kunnen wij als ouders niet begrijpen dat je gaat zitten kijken hoe anderen een game spelen. Anyway, Fortnite Battle Royale blijkt best okay.

Verzamelen
Sinds februari zijn er Battle Royale speelfiguren verkrijgbaar om te verzamelen. Superleuke echt poppetjes. De figuren zijn gebaseerd op de karakters die je kan spelen wanneer je de Battle Royale modus speelt in Fortnite.

Wij hebben Ragnarok, Carbide en Sergeant Jonesy. Ieder figuur heeft twee wapens! Je kunt de smg of shotgun in de handen van het speelfiguur duwen en met de poppetjes spelen. Of als verzameling neerzetten.
Er komen in totaal wel 100 verschillende karakters. Wave 2 van de figuren (met o.a. Tomato Head) ligt vanaf begin juli in de speelgoedwinkels.

Wauw-feitje:
Er wereldwijd zo'n 200 miljoen geregistreerde Fortnite spelers zijn!
Verzamelen maar...