Speelgoed

Wie vind jij winnaar van Speelgoed van het Jaar 2021?

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar, waar ik zoals jullie vast weten, behoorlijk fan van ben (ik mocht zelfs een aantal jaar zitting nemen in de jury) heeft het dit jaar anders aangepakt. Nóg beter, denk ik. Want er wordt nog beter naar de consument geluisterd én er is een duurzaamheidsprijs.

Winnaars

Een deskundige vakjury heeft 92 stuks speelgoed en 53 spellen en puzzels uitgebreid getest. Hieruit zijn drie winnaars in 12 categorieën verkozen. Deze winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed kunnen herkennen uit het enorme aanbod.

Tot en met 25 oktober kan het publiek stemmen op deze winnaars. Ze bepalen wie de publieksprijs verdient en daarmee maken ze zelf kans op mooie prijzenpakketten. Op 2 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt.



De verkiezing
De verkiezing Speelgoed van het Jaar is een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen, al dan niet om cadeau te geven. Dit jaar is de verkiezing vernieuwd met vijf nieuwe categorieën zoals spellen, duurzaam en puzzels, en is er naast de publieksprijs een vakjury prijs aan de verkiezing toegevoegd.

Emile Kalis, organisator van de Speelgoed van het Jaar-verkiezing: “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de consument en de speelgoeduitgevers. Daarom is deze categorie dit jaar toegevoegd. Bovendien hebben we het afgelopen jaar een enorme toename in populariteit van puzzels gezien. Dat was voor ons de reden om puzzels ook mee te nemen in de verkiezing”.

De vakjury winnaars
Alle inzendingen zijn door de vakkundige jury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. Per categorie zijn drie winnaars uitgeroepen.

Publieksprijs
Stem op de winnaars van de vakjury via www.speelgoedvanhetjaar.nl en bepaal wie de publieksprijs ontvangt. Bovendien maak je kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket.