Speelgoed

Goed spelen… met Lego

In 2022 zijn er maar liefst twee LEGO-winnaars bij Verkiezing Speelgoed van het Jaar. In de categorie Bouw en Constructie is Lego City Ruimteschip Verkenningsmissie op Mars één van de drie winnaars. En in de categorie Knutsel en Creatief is de Lego Dots - Eenhoorn Creatieve Gezinsset een winnaar. Fantastisch! Want wij zijn fan van Lego. En met ons vele anderen. Waaronder dus ook de jury van SpeelgoedvanhetJaar.nl.

Stem op 'Goed Speelgoed'

De Verkiezing staat voor 'Goed Speelgoed'. Wat ze daarmee bedoelen? Alle winnaars zijn: veilig & getest; origineel & geen namaak; kwalitatief & optimaal speelplezier biedend; zo duurzaam mogelijk; inclusief, 'Goed Speelgoed' sluit niemand uit en 'Goed Speelgoed' koop je bij de specialist.

Voor Lego zit dat dus wel snor.

Vind jij creatief met Lego bezig zijn ook zo gaaf? Breng dan nog tot 28 oktober je stem uit op www.speelgoedvanhetjaar.nl zodat jouw favoriet misschien wel Publiekswinnaar wordt… en jij kunt er nog speelgoed mee winnen ook.

Lego City Ruimteschip Verkenningsmissie op Mars

Dit is een speelset waarmee je het bouwen van een ruimteschip en daarna een avontuurlijke missie die via de LEGO Bouwinstructies app op een smartphone of tablet afgespeeld kan worden combineert. Maar mocht je geen device hebben, dan is gewoon lekker spelen met het constructiespeelgoed ook heel gaaf. Lekker bouwen! Altijd gaaf voor jong en oud.

Heb je wel een smartphone of tablet dan is die app echt iets extra’s. In de missies komen opdrachten voor die aanzetten tot het verder bouwen met Lego. Je speelt een digitaal verhaal in de app en je gaat uitdagingen aan waarmee je met de bouwmaterialen tot een oplossing moet komen. Je kunt ook verder met de personages uit de digitale missies. Speel het na, bouw het na.

De jury van Speelgoed van het Jaar omschrijft het zo in het rapport: “De interactie tussen het concrete constructie- en fantasiespel en de digitale wereld past helemaal bij de huidige generatie kinderen. Het geheel stimuleert probleemoplossend vermogen, fantasie(spel), en constructieve en digitale vaardigheden. De kinderen spelen met hun karakters de hoofdrollen in de avonturen, waardoor ze nog meer betrokken en gemotiveerd worden.”

Creatief met Lego Dots

Een gave winnaar in de categorie Knutsel en Creatief is Lego Dots - Eenhoorn Creatieve Gezinsset. Het woordje ‘gezinsset’ vinden wij wel apart, want je hoeft je niet met het hele gezin over deze creatieve uitdaging te buigen. Gewoon gezellig met een vriendin creatief aan de slag is ook helemaal prima. Een creatie afmaken en laten zien aan iedereen, is een mooie beloning.

Eenhoorn

Aan de slag met deze knutsel/constructieset… je kunt op vele manieren een gaaf en kleurrijk voorwerp maken met deze Lego set. De eenhoorn staat natuurlijk centraal, want zo heet de set nou eenmaal. En eenhoorns zijn nog altijd hip en gaaf. Maak bijvoorbeeld een bakje in de vorm van een eenhoorn en kleurige minitegeltjes met teksten.

Laat je creativiteit de vrije loop of werk lekker met de instructies waarmee je de verschillende voorwerpen in elkaar zet. Soms moet je wel wat geduldig zijn… een goede oog/handcoördinatie en fijne motoriek wordt op de proef gesteld. Maar, van het eindresultaat word je vast blij en kun je trots op je kamer neerzetten.