Speelgoed

De leukste LEGO-ideeënboeken voor kids

Heeft jouw kind een grote LEGO-verzameling in huis? Met deze kleurrijke bouwblokken zijn er een hoop leuke creaties te maken. Als je even geen inspiratie hebt, kan het heel handig zijn om er een LEGO-ideeënboek bij te pakken. Er zijn veel verschillende, vol leuke en uitdagende bouwsels. In dit artikel lichten we een aantal uit.
 
1) Geweldige LEGO Ideeën - Sarah Dees (ISBN: 9789492899064)
Draken, race-auto’s en robots: in het ideeënboek van Sarah Dees komen allerlei gave creaties aan bod. Ook kunnen je kinderen met behulp van het boek veel verschillende dieren bouwen, waarmee je je eigen LEGO safari kunt maken!
 
Op zoek naar grotere projecten? Geen zorgen, dit boek boordevol goede suggesties. Zo kunnen je kids een hele eigen stad in elkaar zetten. Gek op bordspellen? Bouw dan samen een LEGO-schaakbord! Het speelgoed is namelijk niet alleen voor kids, maar ook hartstikke leuk voor volwassenen.
 
2) Groot LEGO-ideeënboek - LEGO (ISBN: 9789047862307)
Accepteren je kinderen alleen bouwtips van echte LEGO-experts? Dan is het Groot LEGO-ideeënboek wat voor jullie. Van kleine bouwsels tot enorme creaties: in dit boek vind je het allemaal terug. Het boek is opgedeeld in 6 hoofdstukken, elk met een eigen thema. Ontdek bijvoorbeeld het thema koninkrijken, vol gave kastelen. Of ga samen op avontuur door de ruimte!
 
3) Briljante LEGO ideeën - Sarah Dees (ISBN: 9789493189614)
Nog zo’n topboek van Sarah Dees, dit keer speciaal voor kids die technisch aangelegd zijn. Heb jij een kleine uitvinder in huis? Dan zijn de creaties in dit boek een leuke uitdaging. Maak samen bewegend speelgoed en werkende machines zoals een hijskraan of flipperkast. 
 
Dit is het derde boek uit de LEGO-collectie van Sarah Dees en een leuke manier om samen met je kinderen allerlei technische bouwprojecten te beginnen. Het is wel handig dat je kind al wat ervaring heeft met LEGO voordat ze de bouwsels in dit boek uitproberen.
 
4) 365 ideeën om te maken met LEGO steentjes - Simon Hugo (ISBN: 9789047880042)
Met het LEGO-ideeënboek van Simon Hugo hebben je kids altijd wat te doen. Voor elke dag in het jaar is er namelijk een nieuw project om mee te beginnen! Zo kunnen je kids hun eigen LEGO stopmotion filmpjes leren maken of samen met vriendjes de hoogste toren bouwen. Het boek zit vol originele ideeën die voor zowel kinderen als volwassenen een leuke uitdaging kunnen zijn. 
 
Leren door het bouwen
LEGO is niet alleen hartstikke leuk. Dit speelgoed is namelijk ook ontzettend leerzaam. Kinderen scherpen hiermee hun motoriek aan en leren meer over technische processen, zoals het maken van werkende LEGO-autootjes! Met behulp van de ideeën uit de bovenstaande boeken raken ze nooit verveeld.