Speelgoed

Het beste en veiligste speelgoed van 2024

 

In 2024 viert de Verkiezing Speelgoed van het Jaar de 50e verjaardag. Hoeraaah!

De lijst met vakjury winnaars van deze speciale editie is lang! Er zijn namelijk heel wat categorieën. En dat is fijn, want zo weet je wat goed speelgoed is… voor iedere leeftijd en voor ieders interesse. Een deskundige jury heeft een divers aanbod aan speelgoed en spellen uitgebreid getest en beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en speelplezier.

Veilig speelgoed

Er zijn 17 categorieën, denk aan Familiespellen, Kidult 18+, Poppen, Buitenspeelgoed en Elektronica. Per categorie zijn er drie winnaars gekozen die het keurmerk Speelgoed van het Jaar 2024 toegekend hebben gekregen. Via het keurmerk kunnen consumenten eenvoudig het beste en veiligste speelgoed herkennen.

50 Jaar Goed Speelgoed

Zoals gezegd wordt dit jaar door Verkiezing Speelgoed van het Jaar het 50-jarig jubileum gevierd. Sinds 1974 maakt de organisatie met de Nederlandse speelgoedindustrie zich hard voor het aanbod van Goed Speelgoed in Nederland.

Het keurmerk wordt toegekend aan de winnaars door een deskundige vakjury, bestaande uit 20 deskundigen met diverse achtergronden in de speelgoedbranche. Zij beoordelen en testen of de speelgoedartikelen voldoen aan de eisen van Goed Speelgoed:

  • Veilig & getest. Voldoet aan alle wetgeving.
  • Origineel & geen namaak. Wordt door de aanbieder op een eerlijke manier verkocht.
  • Kwalitatief & optimaal speelplezier biedend. Dit speelgoedartikel is zijn geld waard.
  • Zo Duurzaam mogelijk. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de productie van het artikel.
  • Inclusief. Goed Speelgoed sluit niemand uit. Iedereen speelt mee.

LEGO

Sommige merken vallen in meerdere categorieën in de prijzen. Denk aan LEGO. Zowel bij: Bouw en Constructie als bij Knutsel en Creatief en zelfs bij Poppen. De laatste categorie vinden wij bij GaafvoorKinderen.nl een opvallende om met LEGO te winnen. Dus, we bekijken ‘LEGO® Animal Crossing™ Isabelle op visite’ eens goed.

Deze favoriet in de categorie Poppen telt twee poppetjes om mee te spelen. Een hertje en poppetje Isabelle. De beoordeling door de vakjury: “Dit is aan de ene kant een constructieset, anderzijds kan er leuk fantasiespel gespeeld worden met de twee poppetjes. Er zit een tuintje en meubels bij.”

Animal Crossing

Deze set van LEGO is geïnspireerd op de game Animal Crossing en je kunt er alle kanten mee dop door de meubels in het huis te verplaatsen of het hele huis te verbouwen. Geef de raamkozijnen en bouwplaten een make-over en het huis heeft een nieuwe look. Kinderen kunnen met de poppetjes Isabelle en hert Fauna spelen en een vliegende ballon een cadeautje af laten leveren. Het gave aan deze LEGO set is dat je zowel kunt bouwen als spelen, laat de fantasie de vrije loop.  

Gaaf om te weten

In de categorie Poppen zijn de SpeelgoedvanhetJaar 2024 winnaars:

  • Unicorn Academy – Gift Set - Unicorn Wildstar Rainbow Light-Up Pop Sophia (Spin Master)
  • Pixie Surpremes Magische Toverspiegel (Spectron Toys)
  • LEGO® Animal Crossing™ Isabelle op visite (The LEGO Group)

Speciaal voor het 50-jarig jubileum vindt er een extra verkiezing plaats: de Nostalgische 50. Tijdens het Speelgoedfestival op het Spellenspektakel op 9 en 10 november 2024 kunnen bezoekers kiezen welk speelgoedartikel officieus het beste speelgoed van de afgelopen 50 jaar was. Dat is GAAF!