Spellen

Bluffen mag… moet!

 

alt

Ge-wel-dig! Het nieuwe spel Dat is Bluf! is echt gaaf. Ik heb me toch lekker een potje zitten bluffen met dat rare brilletje en neusdopjes op. Ik zat dus niet alleen met een pokerface, maar ook nog eens voor aap met zo’n hilarisch blauw brilletje met gekleurde dopjes op mijn neus op.

Dat bluffen een kunst is, heb ik nu wel door. Hoe het spel werkt? Je gaat samen met 2 tot 4 spelers aan tafel zitten en verdeelt de kaarten, zet de blufbrillen op en als het jouw beurt is, leg je één of meer kaarten omgekeerd op het bord en zeg je welke kaarten je gespeeld hebt. Je voelt het vast al aankomen… De andere spelers kunnen je al dan niet beschuldigen van een bluf. Wie betrapt wordt op een bluf, of een andere speler ten onrechte beschuldigt, wordt gestraft en moet een gekleurd neusdopje opzetten.

Tja, bij het eerste potje Dat is Bluf! had ik dus een groen, rood, blauw en oranje dopje op mijn neus. Maar de tweede keer ging het al beter. Ik won! Want ik had als eerste alle kaarten uitgespeeld én de kortste neus.

Met de lancering van Dat is bluf! maakt Spin Master Benelux zijn entree in het segment van de gezelschapsspellen. Bovendien is het spel genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2012. Op Speelgoedvanhetjaar.nl kan nu worden gestemd op al het genomineerde speelgoed en spellen.