Spellen

Kabanggg

altalt

Of we Boom Boom Balloon wilden testen. Tuurlijk! Dit spel zal toch met een reden de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2012 in de categorie 9+ hebben gewonnen?! Dus, kom maar op met dit familiespel. We openen de verpakking en eigenlijk zit er niet eens zoveel in die doos. Drie rode plastic houders, een middenstuk, 9 prikkers, een dobbelsteen met 1, 2 en 3 en blauwe ballonnen. Het zit dus snel in elkaar, alleen het opblazen van de ballon is de eerste keer even een ‘dingetje’. Mama blaast de ballon op, maar het knoopje lukt niet, dus zoeffff leeg.

alt

Spannend

Samen met mijn vriendje en mijn jonge zusje spelen we Boom Boom Balloon. Gooien met de dobbelsteen… ik gooi 1, dus druk ik de plastic prikker voorzichtig een tikje de ballon in. De ander gooit 3 en dus drie klikjes met het stokje de ballon in. Ohhh, als ik maar lage punten scoor denk ik steeds, want dan hoef ik niet zoveel klikjes de ballon in. On-ge-loofelijk hoe flexibiel die ballon is. De ballon neemt rare vormen aan, zeker doordat er een gezichtje op de blauwe balloon staat. Heel grappig!

Bij elke worp met de dobbelsteen wordt het spannender… aiiii. We durven het prikker nog amper verder te duwen en toch blijft het maar goed gaan. Tot, opeens: knal. Kabanggg. De ballon knalt en tja degene die de prikker dieper stak heeft verloren. Tjongejonge, wat een grappig en spannend spel. Duurt ook niet te lang, dus we spelen gewoon nog een potje!

 

alt