Spellen

Op spokenjacht!

alt

 

Wij hebben een kast vol spellen thuis en natuurlijk vind ik het ook echt gaaf om te gamen met de Wii. Toch pak ik momenteel graag een bordspel, om gezellig met mijn ouders en jongere zusje te spelen. Mijn favoriet op het moment: Op Jacht naar Hubi! Ik had het al gespot bij Speelgoed van het Jaar, in de categorie 6 tot en met 8 jaar. Ze wonnen niet, maar dit spookachtige achtervolgingsspel is wel heel spannend!

De eerste keer is het nog best even ingewikkeld en schrikken ook… van de stemmen van de huisbewoners. We gaan met z’n allen op jacht naar Hubi het hongerige spookje. Via betoverde muren, hazenvensters, muizengaten en toverdeuren baan ik mij een weg door het spookhuis. Via het magische kompas spreken de huisbewoners met de spelers en helpen ze Hubi te vangen. Door de intelligente elektronica verloopt elk spel weer anders.

Samen spelen

We moeten echt samenwerken en een strategie ontwikkelen om Hubi te vinden en te pakken. Eigenlijk wil ik niet te veel verklappen over dit spannende spel… maar even een tipje van de sluier. Zoek de kamer waar Hubi het spookje is door middel van de tips van de bewoners van het spookhuis. Hubi verplaatst zich natuurlijk ook… als hij merkt dat je hem op de hielen zit, zweeft hij naar een andere kamer. Hij roept dan: 'BOEOEHHH, ik ben Hubi het spookje! Ik wandel door mijn huis, jullie vinden mij nooit!' Maar... Hubi kan zich niet verstoppen zodra er een speelfiguur zijn kamer binnengaat. Hij begint dan te jammeren en roept: 'HOEOEOEH! Wat doe jij in mijn kamer?' Zolang er maar één speelfiguur in de kamer staat, kan Hubi nog steeds ontglippen.

Pas als er, voordat het spookuur begint, twee speelfiguren in dezelfde kamer als Hubi staan, hebben de spelers met z'n allen gewonnen!

 

alt