Spellen

Raadsels voor op Reis

Grappig om te horen van vriendjes en vriendinnetjes dat zij zich tijdens de rit naar de vakantiebestemming zo kunnen vervelen. Ik heb daar geen last van… meestal. Ik kijk eens een dvd-tje, lees een Vakantieboek én doe de kennisquiz met tiptoi®. De interactieve tiptoi® stift heb ik al, omdat we het boerderijboek van tiptoi® hebben, wat beloond is met Speelgoed van het Jaar 2012. Dit succes heeft Ravensburger nu uitgebreid met ‘Raadsels voor op Reis’; dé kennisquiz voor op de achterbank van de auto.

Verkeerslichtmannetje

In de doos van 'Raadsels voor op reis' zit niet erg veel, maar zodra ik de snelheidsmeters van wijzers heb voorzien en de stift erbij pak kan ik aan de slag. En is er heel veel mogelijk. Met de pen kun je via lampje, het behulpzame verkeerslichtmannetje aangeven in welke moeilijkheidsgraad je wilt spelen en of je alleen of met meer kids speelt.

Knap hoe zo’n op het oog simpel kartonnetje zoveel vragen kan bevatten in de stift. Bij de makkelijke vragen hoor ik onder andere of ik een kerk zie en kan ik op de achterkant van mijn snelheidsmeterkaart verkeersbord aanwijzen. Grappig dat de tiptoi® stift vraagt of het bord ‘gesloten voor voetgangers’ betekent of ‘grote stappen verboden’. Bij het goede antwoord, dat krijg je te horen als je op het uitroepteken tipt, mag ik mijn kaart tien punten naar voren zetten. Het leukst is dit raadselspel eigenlijk als je het met meer mensen speelt, want dan heb je bij 120 punten ook echt een winnaar.

De vragen zijn trouwens heel divers, van ‘hoeveel witte auto’s zie je in twee minuten’ tot ‘wie heeft geen zwaailicht; de politie, de pizzakoerier of de brandweer’. Soms doe je dus iets langer over het antwoord en soms liggen we in de auto in een deuk om een vraag uit de tiptoi® stift … en dat maakt vervelen tijdens de rit naar je vakantiebestemming bijna onmogelijk. www.tiptoi.nl.