Spellen

Baobab bouwen

De doos van het spel Baobab springt er voor mij uit. Lekker vrolijk geel en met een afbeelding van een grote Baobab boom, gebouwd van groene kaarten. Als ik beter kijk zie ik op die kaarten afbeeldingen van dieren. Het blijkt een kaartspel, met extra leuk spelelement van bouwen en uit elkaar laten vallen. Voor we de eerste keer gaan spelen bekijken we de handige speluitleg. Spellenfabrikant 999Games heeft dat slim aangepakt door van ieder spel een online speluitleg te plaatsen.

We verdelen de kaarten en starten. Ik leg drie kaarten op de top van de boom. Op iedere kaart staat een andere afbeelding en heeft ook een andere manier van neerleggen of anderen blokkeren. Zo schuif je een kaart met een slang tussen andere kaarten, een luipaard laat je op de boom vallen en met een bij blokkeer je andere spelers. In het begin is dat best even lastig om al die mogelijkheden te weten, maar je kunt dat natuurlijk op de gebruiksaanwijzing terug lezen. Onze boom groeit en vlak voor de laatste kaart… valt de boom uit elkaar. 

Baobab is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014 in de categorie 6-7 jaar. In die categorie won Lego Friends Heartlake winkelcentrum, maar ben jij een echte spelletjesfanaat dan is Baobab jouw must have.