Spellen

Race tegen de klok

Speelgoed testen. Wie wil dat nou niet? Groep 4 van de Juliana van Stolbergschool in Castricum ging met diverse spellen van spellenfabrikant Hasbro aan de slag. Het nieuwe Jenga Boom scoorde veel tienen en kreeg mooie reviews zoals ‘Het is super leuk omdat het knalt’ en ‘Ik vind het het leukste spel ooit gespeeld en ik vind het ook spannend’.

Jenga Boom

Jenga Boom is de nieuwe variant op het Jenga spel. Het is extra spannend doordat je de houten blokjestoren op een tikkende tijdbom plaatst. Er wordt dus getest of je een goede coördinatie hebt én snel kunt werken. Je kunt Jenga Boom alleen of samen met je vrienden spelen.

Testen

In kleine groepjes van drie personen zijn de kids gaan testen, met een spelbegeleider. Begeleider Bea laat weten: “Jenga Boom is leuk vanwege het spanningselement.” Marjolijn vind het “een makkelijk uit te leggen spel. Goed voor zo’n 15/20 minuten. De kinderen zijn enthousiast.” Het enthousiasme blijkt ook al uit de hoge cijfers die gegeven worden. Veel tienen en hier en daar een acht. Pieter geeft zelfs een drie, maar dat komt puur omdat hij het spel veel langer wil spelen. Opvallend is het dat van de acht testers, alleen Jouke het spel Jenga al kent. Jouke vindt Jenga Boom veel leuker, omdat het spannend is. Jouke: “Je weet niet wanneer de toren opgeblazen wordt daarom is het zo spannend om de houten blokjes te verplaatsen.” Itai kende het spel niet, maar geeft bijna alleen tienen en wil Jenga Boom heel graag hebben. De spelbegeleider Titia uit groep 7 vat Jenga Boom mooi samen met: “Het is best lastig, maar als je het eenmaal begrijpt dan is het wel leuk om te spelen. Ik denk dat het leuk is om met vier of meer spelers te doen.”

Conclusie: Jenga Boom is een snel en verrassend spel. De kinderen vinden het spannend en willen het graag blijven spelen.

Hoe werkt het: Voordat de actie kan beginnen, bouw je de Jenga toren helemaal op, bovenop het tijdbomplateau. Wanneer je met het spel begint, druk je op de oranje play knop en de tijd gaat lopen. Haal met één hand een blok uit de toren en stapel deze daarna weer bovenop. Is het gelukt? Druk dan snel op de oranje stopknop, anders loopt de tijdbom door! Wees snel en geef je beurt door, want doe je dit niet… dan ontploft de bom en weg is je toren! En dan heb je toch echt verloren… Bekijk op You Tube nog het filmpje.