Spellen

Hup, hup Snuffie

Ik spring een gat in de lucht als we Snuffie Hup van Goliath Games mogen uittesten. Dat móet een gaaf spel zijn… anders word je niet genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2013. Trouwens, heb jij al gestemd op jouw favoriete speelgoed? Doen hoor! Het kan nog tot en met 3 november op www.speelgoedvanhetjaar.nl

Vrolijk konijn

Ik haal het witte konijn Snuffie uit de doos en plaats ‘m bovenop het konijnenhol. Dan de oranje worteltjes in de heuvel steken, en het spel kan beginnen. Ik durf best het eerste worteltjes uit de heuvel te trekken, dus ik geef als eerste een zet tegen het draaibord. Oeps, de wijzer geeft aan dat er twee wortels uit de konijnenheuvel getrokken moeten worden. Voorzichtig doe ik dat en alles blijft zoals het is. De twee wortels leg ik in mijn mandje. De volgende mag en draait één wortel. Nu wordt het toch wel al spannender en papa moet twee wortels van hun plaats halen.

Yes, Snuffie schiet onverwachts de lucht in. Dat was de verkeerde wortel dus. Wauw, wat spannend. Het verrassingselement in Snuffie Hup maakt het echt tot een gaaf familiespel. Nog een potje? Yes, we lezen nu trouwens nog eens de spelregels na en het blijkt dat als je het konijn vangt als hij omhoog springt, dat je twee wortels uit een mandje van de tegenspeler mag pakken. Je wint natuurlijk als je het meeste worteltjes hebt.