Spellen

Kriebel kakkerlakken

La Cucaracha is echt beestachtig gaaf! En dat terwijl ik kakkerlakken best wel enge, kriebelige dieren vind. Maar deze HEXBUG® nano met z’n vliegensvlugge pootjes is gewoon grappig. Trouwens, ook best leuk om voor een schrikreactie de Cucaracha op het aanrecht bij je moeder te zetten…

Terug naar het spel La Cucaracha. Bekijk eens de trailer en zie hoe gaaf het is. Ik speel La Cucaracha met twee vrienden, dus in totaal met drie personen. Je kunt het spelen met twee tot vier kakkerlakkenjagers. We maken een beginopstelling met de vorken, lepels en messen. Wat extra cool aan dit spel is, is dat je vier verschillende startposities kunt maken. Zo heb je telkens een ander spel. We zetten de kakkerlak in het spel nadat iedereen positie heeft genomen en voor een hoek (de uitgang) van de doos. Gooien met de dobbelsteen en draaien maar… de dobbelsteen geeft aan of je een vork, mes of lepel mag draaien.

Razendsnel aan de slag, want deze HEXBUG® nano rent bijna net zo snel als een echte kakkerlak. Wie van ons laat de kakkerlak in de val lopen en wint een fiche? Wie het eerst vijf fiches heeft verzameld heeft gewonnen. Wij kunnen niet stoppen, zo leuk is La Cucaracha. Niet zo vreemd dus dat het spel genomineerd is voor Speelgoed van het Jaar 2013  in de categorie 6 tot en met 8 jaar. Het juryrapport zegt: ”Verrassend, vernieuwend, dynamisch, snel en onvoorspelbaar spel met leuke techniek. Wat een rottigheid: er is een kakkerlak in de keuken. Het jeukt gewoon om nog een spelletje te doen.”