Spellen

Ik leer…

De zomervakantie is voorbij (dat is jammer), maar ik vind het ook weer erg leuk om naar school te gaan. Gezellig kletsen met mijn vriendinnen, lekker buitenspelen of knutselen en… leren. Natuurlijk leer ik in groep 1 en 2 heel veel. Ik zit nu in groep 2, ik ben het oudste meisje uit de klas… en ik kan al best veel letters lezen en schrijven. Dat komt omdat ik zo fijn kan oefenen met Ik Leer schrijven en Ik Leer lezen van Playlab.

Koffer vol info

Het educatieve spel Ik Leer lezen zit in een rood koffertje telt 70 steentjes met letters en 15 oefenkaarten met afbeeldingen. Ik kan er zelf mee aan de slag, maar ik vind het leuker om samen met mama te doen. Op de kaart staan afbeeldingen en daarnaast letters, het woord. Bijvoorbeeld B..m of V..r. Ik zoek de blokjes met de juist letters, dus oo en uu. Best even lastig in het begin, maar wel erg gaaf. Er zijn ook oefenkaarten met 5 letters, voor als ik wat beter kan lezen. Dit is een perfecte voorbereiding op het eerste schooljaar, al vind ik het ook zeer geschikt voor groep 2, of zelfs groep 3. Voor het eerste jaar op de basisschool is Ik Leer op weg naar groep 1, denk ik leuk. Met 14 leerzame spellen (bijvoorbeeld kleurenlotto) om kinderen voor te bereiden op groep 1. Zelf ben ik hard aan de slag met mijn koffer vol informatie over lezen en schrijven. Ik Leer schrijven telt 20 geïllustreerde, afwasbare kaarten. Je raadt het vast al… je krijgt opdrachten waarbij je met een uitwisbare pen de letters leert schrijven op de lichtbak. Handig is het zelfcorrigerend systeem: als je het lampje aan zet, schijnt het juiste antwoord door de kaart.

Over Playlab

Playlab is het overkoepelende pre-school merk van Jumbo. De producten zijn in samenwerking met grootouders, ouders en kinderen ontwikkeld.