Spellen

Puzzelen met De Quarks

Vanaf vandaag liggen de Quarks in de winkel en kun je samen met ‘je nieuwe vriendjes’ puzzelen. Wat en wie de Quarks zijn? Dat ontdekte Gaaf voor Kinderen gisteren tijdens een evenement van Denksport in Artis. Toen werden deze nieuwe puzzelboekjes voor kinderen namelijk gelanceerd, door Tanja Jess. Samen met de aanwezige kinderen puzzelde zij en zo leerden wij niet alleen Max, Harry, Bob, Lola en Orbit kennen, maar konden we meteen een dierenpuzzel oefenen. De eerste thema-editie voor kinderen tussen 6-8 jaar gaat namelijk over de Dierentuin… vandaar ook dat de presentatie in Artis was. Extra gaaf!

Vrienden

Eerst wilden wij de Quarks wel eens ontmoeten. Dit opmerkelijke groepje vrienden staat namelijk centraal in de puzzelboekjes. Samen met hen leer je meer over rekenen, taal en andere avonturen. De vijf vrienden waren er niet echt, maar wij leerden ze wel een beetje kennen. Want ik weet nu dat Max, de ster is van het stel en dat Orbit een kei is in puzzelen. Wil jij meer weten over de Harry, Bob en Lola, dan kun je ze op www.dequarks.nl leren kennen. De vijf vrienden helpen kinderen op en vrolijke manier met de puzzels in de boekjes. Spelenderwijs leer je zo nog beter rekenen en taal. Vakken die belangrijk zijn op school… en die steeds vaker worden getoetst. Hoe fijn is het dan dat je thuis op een vrolijke manier die taal- en rekenontwikkeling kunt ondersteunen? Gebleken is dat repeteren belangrijk is bij het leren. De Quarks bieden, met de vele verschillende puzzels, de informatie steeds op een andere, leuke manier aan waardoor leren haast vanzelf gaat. Wat wij zo gaaf aan de puzzelboekjes vinden is dat er ook een beloning volgt, namelijk een mooi kleurplaat.

De Quarks

Bij de lancering zijn er puzzelboekjes voor kinderen tussen 6-8 jaar en tussen 8-10 jaar gepresenteerd: De Quarks spelen met taal / De Quarks spelen met getallen en De Quarks op Avontuur (voor 6-8 is dat In de Dierentuin en voor 8-10 jaar is dat In Amerika). De Quarks spelen met taal is gericht op taal en woordenschat, De Quarks spelen met getallen op rekenen en logische nadenken en de Quarks op avontuur bevat iedere editie een nieuw avontuurlijk thema. Toekomstige thema’s zijn o.a.: in de ruimte, tussen de dino’s, op muziekles en in de supermarkt. Het is mogelijk een om jaarabonnement op De Quarks te nemen, of je koopt ze los in de winkel.