Spellen

Snel spel!

Rummikub wordt bij ons thuis regelmatig gespeeld. Zeker in de zomervakantie. Dan ‘battlen’ we wat af als we op ons terrasje van de stacaravan op de camping zitten. Het familiespel Rummikub blijft leuk… en denkwerk!

Dit najaar presenteert Goliath de Turbo-versie van Rummikub. Benieuwd naar dit snellere spel gaan we aan de slag met onze test. Zoonlief pakt de doos Rummikub The Original Turbo uit en daar komen wel wat andere dingen dan ‘normaal’ tevoorschijn. Namelijk dobbelstenen. Het is de bedoeling om de slimste combinaties te leggen en zo het meeste punten te scoren. De rondes vliegen voorbij. En dat is ook de bedoeling van dit supersnelle familiespel. Na zes spelletjes tellen we de punten bij elkaar op en zien we wie er heeft gewonnen. De lucky winner bij onze eerste test is Mees. Beginnersgeluk.

 

Geen Paniek

Goliath Games heeft ons met nog een Turbo spel verblijd, namelijk het spel Geen Paniek. Dit spelletje kennen we eerlijkgezegd nog niet, dus het vraagt even wat leeswerk in de spelregels. Al speelt Geen Paniek Turbo eigenlijk ook zo weg. Grappig is de zin in de spelregels: “De speler met het grootste ego, of de jongste speler, mag beginnen”. Dat is direct een puntje in ons gezin. Want start papa of begint Pien. Ach, het is een spelletje dus dochterlief start. Zij pakt een kaart en kiest een vraag voor de tegenspeler. Die mag zeggen hoeveel antwoorden hij/zij denkt goed te hebben? Ondertussen loopt de timer en moet het antwoord binnen drie seconde volgen… Heeft de speler gebluft of niet én heeft hij/zij het juiste aantal antwoorden gegeven. Oh ja, om Geen Paniek extra snel en spannend te maken mogen de andere spelers ook nog wedden op wie er gaat winnen. Een gaaf en spannend snel spel!