Spellen

Niet tegen, maar mét elkaar spelen

Groep 1-2, de klas van Pien, test het nieuwe spel ZooMemo. Diverse keren pakken de kinderen het kinderspel uit de kast. Meester laat weten: “Het is een leuk spel! De kinderen pakken het graag en dan wel vooral de oudere kinderen (leeftijd 5 jaar). Wat ik er erg leuk aan vind is het coöperatieve karakter. Ze spelen echt samen en niet tegen elkaar. Ze spelen samen tegen de directeur, want ze willen eerder alle kaarten vinden dan dat de directeur bij de dierentuin is. Het omdraaien van de leeuw is ook leuk, dan worden alle kaarten weer gehusseld en weet je niet meer waar de directeur ligt. Het materiaal is erg overzichtelijk. Klein speelbord en meer is ook niet nodig. We hebben alleen die ene variant gespeeld. Er is nog een tweede versie en die hebben we nog niet bekeken. Het materiaal houdt zich nog goed in de klas. Het lijkt me ook erg geschikt voor mee op reis omdat je bijna niets nodig hebt. Of voor even snel een spelletje tussendoor.”

ZooMemo en Parado

Gaat het bij spelletjes altijd om winnen ten koste van je tegenstanders? Niets is minder waar! Sunny Games is een uitgever van coöperatieve spellen, waarbij de spelers niet tégen elkaar, maar mét elkaar spelen! Het leuke memoryspel ZooMemo en het vrolijke verkleedfestijn Parado zijn twee nieuwe samenwerkingsspellen in hun catalogus.

Over Sunny Games

Sunny Games -voorheen ook bekend als Zonnespel- is de enige uitgever in Europa die zich volledig specialiseert in samenwerkingsspellen. In alle uitgaves spelen de spelers niet tégen elkaar maar mét elkaar. Elk spel is een gezamenlijke uitdaging die door de groep als geheel wordt gewonnen of verloren. Zo groeit bij de spelers een positieve houding van elkaar vooruit helpen en worden spelenderwijs communicatieve en sociale vaardigheden versterkt. De kracht van coöperatieve spellen wordt door steeds meer ouders ontdekt en ook vanuit het onderwijs is veel belangstelling. Op dit moment geeft Sunny Games 16 spellen uit waarbij samenwerking centraal staat. www.sunnygames.nl