Spellen

Loco is leuk!

 

Loco Mini, hoe werkt het ook alweer? Weet je het echt niet? Papa en mama speelden ‘vroeger’ al Loco en volgens mama noemden ze het toen Mini Loco. Maar ach, we praten over hetzelfde leuke, leerzame spel. Al ruim 40 jaar is Loco een succes. Het spel met de basisdoos met steentjes en kleurrijke losse opdrachtenboekjes en waarbij de speler zélf zijn antwoorden controleert. Leuk om te spelen op school, maar ik speel het ook graag thuis. Ik ruil met vrienden de opdrachtenboekjes en dat is hartstikke leuk. Zo leren we spelenderwijs meer over rekenen, taal, verkeer en nog veel meer.

 

 

Leuk leerspel Loco

Loco Mini is het educatieve spel voor kinderen tussen de 4-8 jaar. De afgelopen veertig jaar heeft de tijd niet stilgestaan, toch is Loco Mini vrijwel onveranderd gebleven. De formule van Loco Mini past bij elke tijdsgeest. Met Loco Bambino, Loco Mini en Loco Maxi is er voor iedereen tussen de 2 en 12 jaar een passende editie van Loco. Nog steeds gaat het om de doos met 12 blokjes en 12 vragen die goed beantwoord moeten worden. De kick zit in het omdraaien van de doos en de verrassing of het figuur met de groene, rode en blauwe blokjes klopt. Wat in 1971 begon als een spel voor in de schoolbanken is inmiddels uitgegroeid tot een populair spel voor op school én thuis.

 

Opdrachtenboekjes

Bij ons thuis hebben we nog de basisdoos uit mama haar jeugd. En ook de boekjes met vragen. Die zijn wel leuk, maar geef mij maar liever de opdrachtenboekjes vanaf 2000 met bekende karakters. Zo is er Kikker, Pluk van de Petteflet en Dora en Diego. Maar het leukst vind ik nu de boekjes met Dolfje Weerwolfje. Dat is nog een avontuurlijk leren.