Spellen

Spelen en bewegen met letters

Ik ben 6 jaar en ik ben dit schooljaar in groep 3 gestart. Het is gaaf om te leren schrijven, lezen en rekenen. Mijn eerste boekjes heb ik nu zelf gelezen en ik heb veel plezier in school. Maar… dat stilzitten. Pfff, dat is wel even een verandering. In groep 1-2 konden we lekker spelen en grapjes maken. Nu in groep 3 is alles zo serieus. Tot, mijn moeder met mijn klas de nieuwe Letterspelmat kwam testen.

Leuk lezen

Eerst hadden we deze Letterspelmat thuis uitgeprobeerd en heb ik bijvoorbeeld met handen en voeten mijn naam, Pien, geschreven. Op de mat staat het hele alfabet, plus alle dubbele klanken zoals ‘ie’ (die hebben we net geleerd op school), ‘aa’ en ‘eu’. Het is net Twister, maar dan met letters. Ik ga dus met mijn hand op de P, mijn voet op de i, de andere voet op de 3 en met mijn andere hand op de n staan. Grappig! Lekker bewegen en letters lezen en leren tegelijk. We maken er verschillende spelletjes van en ik kan niet meer stoppen met lezen en spelen.

Gaaf voor op school

Door mijn enthousiasme (het filmpje staat op Facebook) komt mama de mat op school uittesten. In groepjes van 4 kinderen mogen we in de aula met de Letterspelmat van Trendyspeelgoed.nl lezen. Eerst schrijft iedereen zijn naam met handen en voeten. Dat lukt makkelijk bij Jim en Sepp, maar als Thomas aan de beurt is wordt het lastiger. We maken dus met z’n allen zijn naam. Daarna gaat één kind een woord maken en mogen wij lezen wat hij/zij schrijft. Sanne schrijft de naam van haar vader en Lotte kiest voor ‘koe’. Er staat een afbeelding van een koe aan de zijkant van de mat, voor inspiratie. We liggen in een deuk als ik een ‘vies’ woord maak met de p-ie-s en ook als we in een rare houding over de mat hangen om bijvoorbeeld ‘b-oo-m’ te schrijven. Wat een succes is deze Letterspelmat! Volgende keer nemen we alleen wel een antislip matje mee, want de mat schiet wel snel alle kanten op.

Spelenderwijs lezen en leren en nog eens bewegen tegelijk. Het is gaaf om op school te doen, tussen de lessen door. Maar juist ook om zo’n Letterspelmat thuis te hebben. Een top cadeau voor de decembermaand!