Spellen

Wie is de schetenlater?

Vieze geluiden in spelletjes doen het bij ons altijd goed. Van Poepie Knor tot Fladder Flats. We krijgen er spontaan de slappe lach van. Zo dus ook bij het familiespel Schetenjacht. Zo’n naam verzin je toch niet! Of beter gezegd, zo’n hilarisch grappig spelletje verzin je niet…

Vader laat scheten

Dat niet alleen wij van Gaaf voor Kinderen dit een grappig spel vinden, dat blijkt wel. Schetenjacht is namelijk genomineerd in de leeftijdscategorie 6-7 jaar voor Speelgoed van het Jaar 2015 (vind jij dit spel ook te gaaf? Breng dan voor 1 november je stem uit).

 

 

Er zit een uitgebreide speluitleg in de doos, maar het werkt ook lekker snel om het filmpje met Schetenjacht uitleg te bekijken. Wij zetten na het zien van het filmpje razendsnel het spelbord in elkaar, bergen alle draden onder het bord op, nemen een scheetkussen, neus en speelstuk van dezelfde kleur en ‘go’. Wij zijn met z’n viertjes, dus er is ruim keus wie de schetenlater zal zijn. We activeren met een druk op de knop alle lampjes en yes… ik ben de eerste schetenlater want mijn lampje gaat branden. Dat mag de rest natuurlijk niet zien, dus ik houd mijn lampje/scheetkussen onder tafel. Ik druk op het knopje en hahaha… vader laat een scheet. We liggen in een deuk. Een mooie afleidingsmanoeuvre. Nu is het aan de medespelers om te raden wie de scheet heeft geactiveerd. Ze draaien hun plastic neus naar de speler die zij verdenken. Ik heb het goed gedaan, want er draait geen enkele neus naar mij. Joepie, nu mag ik drie stappen vooruit. En zo spelen we wel een kwartier verder. Het geluid van die scheet blijft grappig. Wie het eerst bij het eindpunt is, is de winnaar.

Wij vinden Schetenjacht een lachwekkend familiespel!