Spellen

‘Verblaffend’ gaaf familiespel

Als wij lezen over de ‘vier gezellige familiespellen voor echte dierenvrienden’ is onze interesse gewekt. De titels van de spellen spreken meteen aan. Strijd om botten in ‘Hond naar je hok!’, vang muizen in ‘Kat in je bak!’, verzamel appels in ‘Paard naar je stal!’ of verzamel voer voor je dieren in ‘Boer naar je schuur!’.

Review familiespel

Gaaf voor Kinderen test ‘Hond naar je hok!’. Wat meteen opvalt is de vrolijke verpakking, een lange, rechthoekige doos waar vier honden je met hun trouwe ogen aankijken. Het mopshondje zegt zelfs: Waf-waf-zinnig leuk spel! De eerste indruk is dus prima. Dan openen we de doos als we met ons gezin (4 personen) aan tafel zitten. Er staat op de verpakking dat het spel te spelen is voor 6+. Pien is ruim 6 jaar en deelt heel eigenwijs meteen de hondenkaartjes en pionen uit. Iedere speler heeft zijn eigen kleur en hond, plus een hok. Het is de bedoeling om botjes naar je eigen hok (in de hoek van het spelbord) te brengen.

Gooien met de dobbelsteen een vooruit… of toch een kanskaart pakken. Op zoek naar een bot! Er zijn 16 botjes in het spel en wie als eerste 4 botten heeft verzameld, is de winnaar! Wij zijn enthousiast en Gaaf voor Kinderen vindt het inderdaad een ‘verblaffend’ gaaf familiespel.

Kat in je bak!, Paard naar je stal! en Boer naar je schuur! volgen hetzelfde spelprincipe als Hond naar je hok!, maar dan met een ander dier in de hoofdrol. Wie als eerste vier etenswaren heeft verzameld en veilig naar de thuisbasis weet te brengen wint. Maar let op: er zijn kapers op de kust die het voorzien hebben op jouw voorraad!