Spellen

Lichtgevende breinbreker

Hoe nice… Rubik’s is terug. Zo’n twee jaar geleden kreeg ik (10 jaar) een Rubik’s Kubus cadeau en nu komt het grappige, mijn vader was er nog blijer mee dan ikzelf. Ach, ik begrijp het wel. Het was een gadget uit zijn tijd. Bovendien, is het puzzelen met deze gekleurde kubus ook echt gaaf.
Rubik’s Spark
Zoals gezegd is er nu een nieuwe variant, een lichtgevende breinbreker. Deze kubus heet Rubik’s Spark en is echt van deze tijd. Het werkt met lichtjes en gaat lekker snel. Het was voor mij in het begin wel even een uitzoekklusje want op de verpakking staat al zoveel informatie en icoontjes. Wat gebeurt er wanneer en wat moet ik dan doen. Kortom, echt even je brein breken. Aan de slag: ik kantel de kubus en yes, de blokjes gaan elektronisch knipperen. Nu is het een kwestie van het lichtgevende blokje naar het juiste icoon te begeleiden en één van de zes (inderdaad, de vlakken van het kubus) spellen te spelen. Veel keus dus. En het mooie, ik kan nu battlen tegen mijn vader of iemand anders. Of je speelt het spel alleen en dat is een strijd op zich. Wil je zien hoe het werkt? Bekijk de video van Goliath’s Rubik’s Spark door hier te klikken.
 

Wat doe je met welke blokjes?
1. Draai & raak
Probeer met het brandende blokje het continu knipperende blokje midden boven te raken. In elk volgende level beweegt het brandende blokje sneller.
 
2. Volg de weg
Volg de route die Rubik’s Spark aangeeft. Elk level wordt de route een blokje langer.
 
3. Zoek en vernietig
Leid het knipperende blokje naar andere oplichtende blokjes om ze uit te schakelen. Elk level wordt de uitdaging groter.
 
4. Snackende slang
Leid het brandende blokje naar het knipperende blokje om het op te eten. Bij elk opgegeten lichtje groeit de staart van de slang en bij elk volgende level wordt het spel moeilijker.
 
5. Laat de kubus branden
De Spark laat zien welke blokjes je per beurt met het knipperende blokje moet laten branden. Bij elk volgend level wordt de opdracht lastiger.
 
6. Rubik’s DJ
Geen regels, enkel plezier: kantel en draai de kubus en maak zo je eigen muziek.