Spellen

Kun jij twee dingen tegelijk?

In het snelle actiespel Dodgeball staat de vraag of je twee dingen tegelijk kunt centraal. En dat blijkt knap lastig! Dit is onze Dodgeball review.
Het gezellige familiespel is snel in elkaar gezet, met vier pilaren om de arena met hierop een grappig blauw mannetje. Dan zetten we de handbekers in elkaar, leggen de pingpong balletjes met een grappig getekend hoofdje op de plaats en dan krijgt iedereen zes rode kraalballetjes. Oh ja, en dan vergeten we de batterijen, want er gaan nog wel 3 batterijtjes in voor je kunt starten.
Vliegende ballen
Knopje op ‘on’ en het blauwe mannetje in het midden gaat draaien en raakt precies de pingpongbal hoofdjes op de groene poppetjes. Het is nu de bedoeling dat je het hoofd op de pilaar/hendel naar beneden duwt. Niet te hard! Dan valt het hoofdje er alsnog van af. Ondertussen moet je de rode kraalballetjes op je handbeker zien te rijgen. Klinkt makkelijk… maar is dus moeilijk! Tadaaa, je moet nu niet alleen twee dingen tegelijk doen, in de tussentijd mept het blauwe mannetje gewoon door naar de balletjes en ben je in no time ‘af’. De ballen vliegen je zo om de oren.


Race tegen de klok
Onze test van de eerste keer Dodgeball spelen hebben wij via een livestream op Facebook Gaaf voor Kinderen gezet. Kijk dus ons filmpje van onze race tegen de klok om de zes balletjes op de beker te krijgen. En zie… lastig en leuk tegelijk!
Dit was dus onze eerste ervaring met Dodgeball. Na een kwartiertje en drie keer spelen waren de kinderen (8 en 11 jaar) klaar met het spel. Ze hebben er om gelachen, maar – eerlijk is eerlijk – ook even ruzie gemaakt. Want vals spelen keek om de hoek.


We zijn enthousiast over het spel Dodgeball. Het is actief en grappig. Makkelijk te spelen en duurt niet te lang (ongeveer een kwartier). Het zal zeker vaker uit de spelletjeskast worden gepakt.

Te koop o.a. bij Bol.com