Spellen

Kleurrijk spel

Het klinkt als een gemakkelijk spelletje, maar onze ervaring is dat Speed Colors best lastig is. Maar bovenal ontzettend gaaf.
Wat is de bedoeling van Speed Colors?
Kleur het plaatje na.

Je bekijkt dus de afbeelding op het kaartje. Je neemt de kleuren in je op, waarna je het kaartje omdraait het zwart/wit plaatje van de juiste kleuren gaat voorzien.
Simpel… maar omdat het zes verschillende kleuren zijn, blijkt het gewoon toch wel lastig. Zeker als je onder tijdsdruk speelt.

In de spelregels staat dat je net zo lang naar de gekleurde afbeelding op het kaartje mag kijken als jij nodig denkt te hebben. Daarna draai je de kaart om en kleur je de afbeelding in. Wie het snelst de zes kleuren heeft aangebracht en je geheugen blijkt goed te hebben gewerkt, dan verdien je punten.

Wij hebben zelf bij Speed Colors een kleine variatie aangebracht en mogen 10 seconde naar de gekleurde afbeelding kijken… dan draai je het kaartje om en brengt zo snel mogelijk de juiste kleuren in de afbeelding aan. Pffff, welk bolletje ijs was nou rood en wat was de kleur van de vleugel van de vlinder? Je kaartje mag je niet nog een keer omdraaien om te ‘spieken’.


Wie heeft het beste geheugen?

Daar draait dit gezellige familiespel om. De afbeeldingen op de 55 kaartjes zijn divers en vrolijk. Maar dus best lastig na te kleuren.
Met de achterkant van de markeerstift veeg je de kleur weer van het kaartje voor hergebruik.


Conclusie: wij vinden Speed Colors een serieus gaaf spel. Snel, divers, grappig en je traint je geheugen (voor jonge kinderen ook de namen van de kleuren). Het spel is goed te doen voor kinderen vanaf een jaar of 4-5 jaar, maar blijft ook voor volwassenen leuk.
Speed Colors van 999Games ligt vanaf begin september 2017 in de winkel en is genomineerd in de leeftijdscategorie: 4-5 jaar bij Speelgoedvanhetjaar.nl. 

 

Wij mogen Speed Colors weggeven! 

 

Net niet helemaal goed ingekleurd... gespiegeld en de kleur van de vleugel (groen en blauw) is omgedraaid. Aiii.

 

Maak kans op Speed Colors.

Noteer voor 30 september op het formulier nog minimaal 2 spellen van 999Games met een nominatie voor Speelgoed van het Jaar 2017.

En bekijk bij Bol.com wat de prijs van dit spel is. Dit bedrag noteer je ook op het formulier.

 

Let op onze regel:
Alleen leden van onze tips per mail (de mailing dus ;-)) kunnen kans maken op de prijs.
Sta je al ingeschreven, dan kun je gewoon ook 'ja' invullen want per mailadres ontvang je ons bericht 1x.

 

Winnaar: L. van Eijk in Mierlo.