Spellen

Spellentest: Leo moet naar de kapper

Het spel Leo moet naar de kapper ziet er vrolijk en kleurrijk uit… en het goede nieuws: het is echt heel leuk om te spelen. Vanaf een jaar of zes is dit familiespel goed te doen. En het blijft, dankzij de variaties gaaf voor oudere kinderen en ouders.
Geheugenspel
Leo moet naar de kapper is een geheugenspel en in varianten te spelen, dus van makkelijk naar moeilijker. Fijn: op de doos is een duidelijk uitleg te vinden én er is een snelle YouTube uitleg.
Naar de kapper
Waar het om draait in dit spel… je moet Leo de leeuw binnen twaalf uur naar de kapper brengen. Zijn lange manen moeten hoognodig worden geknipt. Dat klinkt als een simpele opdracht, maar op weg naar de kapper wordt hij vertraagd door een papegaai, krokodil en een heel aantrekkelijke leeuwin.
Leo moet voor sluitingstijd bij de kapper zijn en je brengt hem daar door om beurten een handkaart te draaien en Leo over gedekte tegels te bewegen. Komt de leeuw op een tegel met dezelfde kleur als de kaart, dan kost de beweging geen tijd. Staat Leo op een andere kleur? Dan zie je hoeveel tijd het kost. Dat wordt wachten. En is Leo ’s avonds om 8 uur nog niet bij de kapper… dan moet je de volgende dag opnieuw starten en draai je alle tegels weer op. Het draait om het onthouden van de kleuren.
Wij genieten van dit familiespel en Leo moet naar de kapper krijgt van de 8-jarige Pien een 8! 
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen geeft Leo moet naar de kapper weg. 
 
Dit spel van 999Games is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 6-7 jaar.
 
Om kans te maken op Leo moet naar de kapper vul je de naam van een ander genomineerd spel van 999Games in op het formulier.
Je kunt tot 10 november meedoen.
 
De winnaar heet: Cindy S uit Terheijden.