Spellen

Sinterklaas Surprisespel - Pakjesavond Party Game

Vorig jaar verliep pakjesavond bij ons chaotisch. En dan druk ik mij matigjes uit. De Gaaf voor Kinderen-kinderen waren eerst zenuwachtig 'Wanneer komt Sinterklaas nou?' en toen de cadeautjes er eenmaal waren luisterden zij niet naar de gedichten en werd bijna zonder te kijken wat er onder het inpakpapier zat al naar het volgende pakje gegrepen. Even dachten wij dat onze opvoeding echt was mislukt, maar pakjesavond schijnt in veel huishoudens op een soortgelijke manier te verlopen...

Samen spelen, dan een cadeau

Wij heben nu de oplossing gevonden: het Sinterklaas SurpriseSpel. Het is niet een spel wat je aan kinderen cadeau doet, maar een spel wat je gebruikt om pakjesavond mee te vieren.

"Het basisprincipe is dat je met elkaar een spelletje speelt voordat je je cadeautje mag openmaken. In het het Surprisespel doosje vind je naast de spelregels, 20 korte opdrachtkaarten (5 verschillende kaarten; elke kaart komt 4x voor) en 19 surprisespelkaarten (19 verschillende groepsactiviteiten)" legt bedenkster Patricia uit. Sinterklaas vieren, maar dan net even anders…

Het werkt zo:
Er wordt geen kadootje meer uitgepakt zonder eerst samen een kort spelletje te spelen.

Deze spelletjes zorgen voor grappige situaties!
Het is de bedoeling dat kinderen zo’n lol hebben in de geinige opdrachten, dat ze straal vergeten dat er kadootjes zijn. Niemand die nog zeurt of hij al aan de beurt is, want als je met elkaar surprisespelletjes speelt, is iedereen de hele avond aan de beurt.

In theorie een fantastische oplossing, bij ons ging het in de praktijk de eerste keer toch nog kort goed. De spanningsboog was kort... We waren dan ook met vier kinderen, variërend van 7 tot 11 jaar. Het draaide toch - toen de pakjes in zicht kwamen - weer om het cadeau. Ennnn, om die ene grappige surprise die er lag.

Pakjesavond

Dit jaar gaan we dit Sinterklaasspel volledig volgens 'de regels' doen en hoeven wij ons niet meer druk te maken om surprises en gedichten... dat hoeft niet meer en met het spel wordt pakjesavond gegarandeerd weer ouderwets gezellig! 

AFGELOPEN - Wij geven het Sinterklaas SurpriseSpel weg!!

 

Mèt elkaar

De doelgroep is in principe gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar oud.

Waarbij het ook leuk is voor oudere broers, zussen, opa's, oma's en de rest van de familie. In plaats van surprises en gedichten doe je gekke, lieve, leuke, maffe opdrachten (surprisespelletjes) voor je je kadootje mag uitpakken.

Iedereen komt aan de beurt en daarmee zijn problemen met graaiende en zeurende kinderen verleden tijd!

Dat wordt een pakjesavond mét elkaar. Gezellig! Vol verwachting klopt ons hart...
Het Sinterklaas Surprisespel is te koop bij Bol.com.

Hoe maak jij kans op het slimme spel van www.sinterklaassurprisespel.nl ?

Beantwoord de 2 vragen:

1. Wat kost Sinterklaas SurpriseSpel bij Bol.com?

2. Noem minmiaal 1 van de 3 kadootjes 'om alvast in de stemming te komen' van Sinterklaassurprisespel.nl. 

Je kunt tot 20 november 2017 meedoen.

Let op onze regel:
Alleen leden van onze tips per mail (de mailing dus ;-)) kunnen kans maken op de prijs.
Sta je al ingeschreven, dan kun je gewoon ook 'ja' invullen want per mailadres ontvang je ons bericht 1x.
 
Meer prijzen? Kijk eens bij prijsvragen voor kinderen.

 

De winnaar: Meta K. in Hilversum