Spellen

Verrassend spel: Soggy Doggy

Een spel met een hond. Dat valt mij meteen op. Ons gezin is dol op honden. Maar een hond in een badkuip… een natte hond dus… is dat wel zo gaaf?
Absoluut! Al tijdens het jureerwerk in de vakjury voor Verkiezing Speelgoed van het Jaar vond ik het familiespel Soggy Doggy grappig. Het spel ziet er leuk uit én heeft een verrassingseffect: hij schudt zich uit.
Winnaar
Half november 2017 is Soggy Doggy de winnaar in de categorie 4-5 jaar van Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2017 geworden. Gefeliciteerd, speelgoedfabrikant Spin Master!
Soggy Doggy spelen
Wij testen Soggy Doggy en tester Pien (8 jaar) heeft er een kort filmpje over gemaakt. Klik hier om de livestream te zien.
Zet de hond met rubberen haren in bad, installeer de douche, leg het bordspel om het bad, vul het bad tot het randje met water (voor het leukste effect) en gooi met de dobbelsteen. De dobbelsteen geeft aan naar welke kleur je mag met je pion (een botje of vormpje van een hond). Op de kleur staat een cijfer en een symbool van ofwel een botje of een hondenpoot. Je draait of drukt het aantal keer van het cijfer op de kraam met het symbool. De spanning stijgt… want wanneer gaat de vrolijke hond zich uitschudden?
Yes, opeens op een onverwachts moment. Lachen!! 
AFGELOPEN - Wij mogen van Spin Master het dobbel- en bordspel met verrassingseffect Soggy Doggy weggeven. 
 
Leuk én leerzaam
Dit doet Soggy Doggy voor jonge kinderen: Het tellen van het aantal stappen en het indrukken van de knop laat ze getallen goed begrijpen. Het wachten op je beurt, de spanning van het uitschudden en soms weer terug naar het begin moeten, leert kinderen omgaan met spelregels en hun emotie. De verrassing van het uitschudden en het geklieder met water maakt het spannend en leuk voor kinderen.

Dat ‘geklieder met water’ moet ouders vooral niet weerhouden om Soggy Doggy te spelen. Want, wij vinden ‘de rommel’ enorm meevallen. Okay, de tafel wordt wat nat – zowel bij het douchen (het water loopt snel langs het oor via de badrand op het spelbord van plastic) als bij het schudden. Maar hé, kwestie van een theedoek bij de hand houden en daarna alles drogen.
Soggy Doggy is gewoon Gaaf voor Kinderen.
 
Maak kans op Soggy Doggy!
 
Vraag: welke kleuren staan er op de dobbelsteen?
Noteer voor 5 december 2017 op het formulier ook WAAROM jij graag wilt WINNEN.
 
De naam van de winnares is Jeanine v. L-v. H uit Sittard.