Spellen

Punten verdienen met Monopoly Gamer

Als we bij ons moeten kiezen uit bordspellen, dan staat Monopoly absoluut op nummer 1. Monopoly wordt hier fanatiek gespeeld, in vele variaties trouwens. Want we hebben de Junior editie, Empire én Extreem Bankieren.
Met Super Mario
Nieuw deze winter van 2017 is Monopoly Gamer, met Super Mario. De verpakking ziet er al spannend uit, want Mario™, Princess Peach™ , Yoshi™ of Donkey Kong™ kijken door het venstertje. Dit zijn de pionnen. Hoe gaaf!
Al voor de doos open is, wordt er gestreden wie er met welke pion mag spelen. Tja.
We leggen het spelbord uit en dat ziet er aardig hetzelfde uit als andere edities. Al zijn de namen natuurlijk anders, van Yoshi’s bergen tot Peach’s kasteel en van ijsveldent tot schuimwolken. Yep, het is echt de Mario game. 

 

 


Geen geld maar punten
We pakken de handleiding erbij, want we treffen geen geld aan in de Monopoly Gamer. Het draait om punten, kijk. Dat is anders! Er zijn muntjes van 5 en 1.
Met je pion, die super gave Mario™, Princess Peach™ , Yoshi™ of Donkey Kong™ ga je over het spelbord, de strijd. Want iedere karakter heeft een eigen superkracht. Die activeer je met de power-up dobbelsteen.
Zoals gezegd doe je dat zonder geld, maar mét punten. En dan het lastige, je moet soms punten inleveren dankzij de power-up dobbelsteen. Gooi je bijvoorbeeld een Blooper, dan lever je 2 munten in aan een speler naar keuze. Of je gooit de munten op de dobbelsteen, dan krijg je 3 punten. Mario krijgt er zelfs 4. Ai, dat is even lastig incasseren bij ons aan tafel.
De jongste kan er niet zo goed tegen als andere muntjes bij haar ‘stelen’ en dus eindigt de eerste keer Monopoly Gamer in een ruzietje. Toch vindt ze het spel zo leuk, dat het de volgende dag weer gespeeld moet worden. Nu gaat het beter. Gezelliger ook.


Wie de meeste punten in de wacht weet te slepen, wint!
Deze versie van Monopoly is echt super leuk. Kortom, Monopoly Gamer is Gaaf voor Kinderen!

O.a. te koop bij Bol.com.