Spellen

Spelen zonder je duim

Denk je als blogger een nieuw spel te hebben om je kinderen te laten testen. Roepen de 8- en 11-jarige bij het zien van het gezelschapsspel meteen: “Kennen we al! Die hebben we op school.” Okay, jammer… maar ook een goed teken. Dan kan het niet anders dan dat Get a Grip (want zo heet het spel) gaaf is voor kinderen.
Testen maar
Aan de slag dus met Get a Grip. Handig dat de kids het al kennen, want dan hoeven we niet meteen de spelregels te lezen. Hoewel, zoonlief wil meteen de potjes klei open trekken terwijl hij zijn zusje ‘commandeert’ dat ze níet de tekenblokjes moet pakken. Ai, dus toch eerst die spelregels een goed bekijken voor we echt gaan testen.
Weg duim
We leggen uiteindelijk de twee tekenblokken met twee pennen, de rode klei, de opdrachtkaarten om te tekenen, te kleien en andere opdrachten uit te voeren op tafel. Per kind bind ik om iedere hand de ‘duimloze’ band. Weg duim! Hadden we deze duimen-weg-tovenaar ook maar toen dochter moest stoppen met duimen ;-).


We starten met een opdracht om een hond te kleien. Kijk, dat is dus knap lastig als je je duimen niet kunt gebruiken. Op de opdrachtkaart staat dat ze een minuut de tijd hebben, maar wij besluiten die tijd iets op te rekken. Dan kunnen ze de hond kleien en vergelijken we de twee, rode klei honden. Niet volgens de regels, maar wel leuk. Er volgen nog een pizzapunt, gezicht en smiley, van klei. En intussen wordt er wel onder tijdsdruk gewerkt. Wie het eerst klaar is en echt iets heeft gekleid, krijgt een punt.
Daarna gaan we voor de tekenopdrachten. Tekenen zonder duim ís gewoon moeilijk! Hoe houd je je pen vast? Tussen je vingers! Dan is het gewoon lastig om een panda of donderwolk te tekenen. Maar wel heel leuk en grappig! Bovendien, ze worden er steeds beter in!
Dan, de doe-opdrachten. Oei, veters strikken is met duimen bij ons thuis al lastig, laat staan als je geen duimen kunt gebruiken. Lachen is het wel! En dat is wel zo fijn bij een gezelschapsspel.