Spellen

Getest: Trivial Pursuit Familie Editie


Net als Monopoly is het bordspel Trivial Pursuit een klassieker en bovendien favoriet bij onze kinderen. Klassieke bordspellen, maar dan in een variant voor kinderen. Wij testen met z’n vieren Trivial Pursuit Familie Editie, vanaf 8+ jaar.
Zes categorieën
Het spelbord ligt klaar op tafel en wij lezen de spelregels door. De kinderen (8 en 11 jaar) pakken ieder alvast een speelschijf in de gewenste kleur en willen de taartpartjes er al in doen. Ho stop, die moet je juist gaan verdienen tijdens het spel.
We leggen uit dat als je aan de beurt bent je naar een kleur op het spelbord gaat. De kleur staat voor de categorie: blauw is aardrijkskunde, roze is amusement, geel is geschiedenis, paars is kunst & literatuur, groen is wetenschap & natuur en oranje is sport & ontspanning. Iedereen heeft ongetwijfeld zijn favoriete vak.
Vragen voor kinderen
En nu komt het mooie van de Familie Editie, er zijn kaarten voor kids en kaarten voor volwassenen. Dit maakt het een spel met weetjes voor de hele familie. Er zijn wel 200 gele kaarten voor kinderen en 200 blauwe kaarten voor volwassenen. Dat betekent 2400 vragen!
Om beurten gooien we met de dobbelsteen en hoop je op het gewenste, gekleurde vak te komen én de vraag goed te beantwoorden. Dan krijg je een partje om in de speelschijf te doen. Als je alle zes de verschillende categorieën juist hebt beantwoord is de schijf vol en ga je terug naar het midden. Yeah, winnaar.


Leuke vragen
Trivial Pursuit Familie Editie speelt gezellig en er komen hele leuke, rare, moeilijk, gekke, grappige vragen langs waar soms de ouders geen eens het antwoord op weten. Gelukkig staat achterop het kaartje het juiste antwoord. Leuk en leerzaam spel dus. Je hebt wel een beetje geluk nodig om op de juiste kleur te komen en zo de speelschijf met de zes verschillende partjes te vullen.
Bij ons gaat dit bordspel er gezellig aan toe en lachen we om kindervragen als “Welke blauw konijn heeft een zusje dat Krabbel heet?” (Bobo) of “Wat mist het standbeeld De Venus van Milo – benen, neus of armen?” (armen). Voor de vragen voor de ouders laten we onze hersens kraken over: “Van welk Zuid-Amerikaans land werd Evo Morales in 2006 de eerste indiaanse president?” en “Welke vogel die niet kan vliegen is een nationaal symbool voor een land in de Grote Oceaan?”

Te koop bij o.a. Bol.com.
Conclusie: Trivial Pursuit Familie Editie is echt gaaf voor het hele gezin, ehhh familie (want ook onze opa en oma en neefjes en nicht vinden het een gaaf spel). We pakken dit bordspel regelmatig uit de kast om te spelen. Het is gezellig omdat je het met jonge en oudere spelers kunt doen dankzij de verschillende vragenbakjes. Bovendien, een spel waarbij je moet nadenken en het is ook nog eens leerzaam.