Spellen

Sparen en ruilen…

De avonturen van de ninja-helden worden al vijf jaar door miljoenen kinderen wereldwijd gevolgd. Na de minifiguren, complete speelsets, magazines en een film is het nu tijd voor het enige officiële LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel in Nederland!
Ruilkaartenspel
Wat is de bedoeling van het Ruilkaartenspel?  Ga mee op avontuur in het LEGO® NINJAGO® universum. Samen met de personagekaarten, met daarop de helden en schurken van NINJAGO® City, wordt je tot bondgenoot gemaakt en ga je het duel aan met hun tegenspeler. De speciale actie- en bonuskaarten, die unieke effecten bieden, zorgen voor extra spanning en urenlang speelplezier. Dat klinkt best ingewikkeld…
Maar het komt eerst neer op sparen. Het LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel bevat in totaal maar liefst 256 verschillende kaarten, waaronder 16 megakaarten, 16 ravenzwarte kaarten en 5 zeldzame gouden kaarten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende producten: een enkele booster (€ 1,00) bevat 5 kaarten, waarvan 1 kaart gegarandeerd holografisch is. Het Starterspakket (€ 7,99) bevat één luxe verzamelalbum, twee speelarena’s, de regels van het spel en een XL kaartenoverzicht. Daarnaast zijn het Multipack en het Boosterpack (€ 4,99) verkrijgbaar. Deze bevatten beide 5 boosters met in totaal 25 kaarten en 1 exclusieve gouden speelkaart.

Test: Het LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel
Wij ontvangen een mooi pakket en laten het testen door onze buurjongen van 9 jaar. Het spel is namelijk voor kids van 5 tot 12 jaar. Zijn moeder noteerde deze ervaring:
“Uitpakken van een hele berg pakjes is altijd leuk, maar zo te horen zijn er ‘hele bijzondere’ bij. Gelukkig kunnen de kaartjes opgeborgen worden in een map, waardoor de verschillende soorten kaartjes te zien zijn, heldenkaarten, schurken, actie, megakaarten, ravenzwarte, voertuigen, puzzel en zeldzame. Alle ninjago-helden komen voorbij. Van de bekenden uit de lego-ninjago-film, tot de figuren uit kortere tekenfilmpjes, die mijn zoon blijkbaar ook heeft gezien.
Het spel met de verzamelkaartjes  kan  in meerdere varianten worden gespeeld. We beginnen maar eens met het basisspel. Oké... Daar zijn eigenlijk al 40 kaarten voor nodig (20 per persoon), daar moet je dus eerst aardig voor gespaard hebben. Op goed geluk proberen we het met de beschikbare kaartjes. Dat gaat best goed en 1 potje is Casper duidelijk niet genoeg. Waar je bij het eigenlijke spel je eigen kaartenstapel selecteert uit je collectie, verdelen wij deze op goed geluk, waardoor er steeds weer andere kaarten tegenover elkaar staan. Moeilijk is het spel niet wat betreft de regels, een echt goede tactiek hebben we nog niet ontdekt.
Na een paar spelletjes is het Casper helemaal duidelijk: "Ik wil meer kaarten verzamelen!" 


AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag van uitgeverij MEIS & MAAS een pakket LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel weggeven. 


Waarom zou jij graag het LEGO® NINJAGO® Ruilkaartenspel willen hebben?

Vul je antwoord voor 12 maart 2018 in op het formulier.

Winnaar: Miranda G uit Den Bosch.