Spellen

Spellen in de picture

De nominaties voor Speelgoed van het Jaar 2018 zijn bekend. Of in ieder geval, van een aantal heb ik bericht in mijn mailbox.
Dit jaar was ik er niet bij tijdens het jureren. De afgelopen zes jaar zat ik voor GaafvoorKinderen.nl met veel plezier in de vakjury voor Speelgoed van het Jaar, maar dit jaar was het tijd om mijn plekje af te staan. En niet zomaar aan iemand… aan Dionne, ook wel bekend als vlogster Onnedi.

Anyway, 999 Games en Just Games stuurden mij enthousiast een bericht over de nominaties voor de spellen. Dus, daar komen ze.
999 Games, de uitgever van bordspellen, is dit jaar maar liefst vier keer genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. Vier nominaties in vier verschillende leeftijdscategorieën. “Fantastisch!” zegt Commercieel Directeur Erik de Jong “We brengen spellen uit voor een hele brede doelgroep, van de allerkleinsten tot doorgewinterde spellenexperts, en dit bevestigt dat we na bijna dertig jaar nog altijd weten hoe we speelplezier brengen, van jong tot oud.

The Climbers - Genomineerd in de categorie 8-9 jaar
Manhattan - Genomineerd in de categorie 10-11 jaar
Muse - Genomineerd in de categorie 12-17 jaar
EXIT - Genomineerd in de categorie 18+
Spellenuitgever Just Games heeft nominaties voor twee spellen.

Het educatieve spel Reis door de Ruimte met André Kuipers is genomineerd in de categorie 10 – 11 jaar.
Jurassic World, het coöperatieve spel van de populaire franchise, is genomineerd in de categorie 18+ spellen.
Vanaf 5 september kan er door het publiek per categorie gestemd worden via www.speelgoedvanhetjaar.nl. De winnaars van Speelgoed van het Jaar worden op 7 november bekend gemaakt.