Spellen

Muse – creatief partyspel

Muse is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018, in de categorie 12-17 jaar. Dát zegt op zich al veel over het spel, maar er valt voor ons nog veel meer over te zeggen. Alleen al hoe magisch mooi het kaartspel Muse er uit ziet... de spelregels staan beschreven op een goudomrand kartonnen blad. De sprookjesachtige afbeeldingen op de kaarten zien er zo waanzinnig uit, die wil je niet aan je tegenspeler af geven.
Met z’n 12-en
Wat ook opvalt aan het creatieve partyspel, je kunt het met 2 tot en met 12 personen spelen. Dat is bijzonder! Hierdoor is het dus een ideale partygame om met een groep vrienden te spelen. Door creatief te denken en flexibel te zijn, kom je tot goede oplossingen én veel hilariteit. Ben je echter met z'n vieren, dan is er een andere spelvariant. Ook gaaf.


Wie is de muze
De speluitleg van Muse (van 999Games) staat omschreven op twee A5-kantjes, maar toch moeten we zeker de eerste keer heel goed opletten. Aan de slag! Wij verdelen ons over twee teams en er wordt uit het team een ‘muze’ aangewezen. Omdat de muze de te kiezen kaart en een inspiratiekaart van een ander team krijgt, is dat nooit eenvoudig. Op de inspiratiekaart zie je hoe de aanwijzingen gegeven mogen worden. Met een flinke dosis creativiteit en associatievermogen worden de spelers uitgedaagd om de juiste kaart te raden. Het team moet dus de juiste kaart raden, zo niet dan gaat de kaart naar het andere teams. Wie het eerst vijf kaarten heeft, wint.