Spellen

Getest: The Climbers! Bouw een gekleurde berg

Bij het openen van de doos met het spel The Climbers zijn wij blij verrast door de prachtige, gekleurde, houten blokken. Dat ziet er gaaf uit. De pionnen en trappetjes zijn ook van hout en dat vinden we fijn.
Goed om te weten: Dit tactische driedimensionale spel heeft een nominatie bij Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 8 & 9 jaar.
Berg beklimmen
The Climbers ziet er niet alleen veelbelovend uit, het maakt het voor ons ook waar. Na het doorlezen van de speluitleg gaan we gewoon starten met het maken van een berg van gekleurde houten bouwstenen. Ze hebben verschillende formaten, waarmee je leuk kunt spelen in hoogteverschil. Het is de bedoeling om met je pion als eerste het hoogste punt te bereiken. Dat klinkt simpel, maar er zijn natuurlijk wat ‘valkuilen’.


Zo mag je alleen op de blokken van je eigen kleur komen, of via de neutrale blokken klimmen. De berg blokken zet je trouwens om te starten willekeurig neer. Hierdoor is ieder spel weer anders en uitdagend. Tweede uitdaging: je kunt via een grote en kleine ladder omhoog de berg op, maar deze mag je maar één keer inzetten. Dit geldt ook voor de blokkeerstenen. Zo kun je wel moeilijke situaties overwinnen…
Ruimtelijke creativiteit
Het spel is voor ons uitdagend en vraagt ruimtelijke creativiteit. Driedimensionaal denken. Er zijn oneindig veel variatiemogelijkheden om je pad naar de top van de berg te bouwen.
Je kunt The Climbers met z’n tweetjes spelen, maar ook gezellig met z’n vieren. Het is een gezellig familiespel!