Spellen

Getest: Concept Kids Dieren

Het bordspel Concept kennen wij niet, maar het spel Concept Kids Dieren wél. En dat bevalt uitstekend. Wat een gezellig spel om met de kinderen te spelen.

De koe
Concept Kids Dieren bestaat uit een spelbord, 110 kaarten, 16 oranje ringen, een kaarthouder (voor diegene die aan de beurt is) en spelregels. Wij bestuderen die regels, maar eigenlijk is het al snel duidelijk. Mede dankzij de kaart met korte regels waarin het spel in 1 minuut – met behulp van plaatjes – wordt uitgelegd.

Op het spelbord staan veel verschillende plaatjes, in categorieën met kleuren, landschappen, karaktertrekken (als emoij), zon-maan en blad-vlees. Wie aan de beurt is trekt een kaart met een afbeelding van een dier. Daarna leg je de oranjeringen op bijvoorbeeld vier afbeeldingen die jouw dier symboliseren. Zoals in het voorbeeld; een koe – dan leg je de ring op zwart, wit, een stal en het groene blad.


Leuk en leerzaam
Er zijn heel veel dieren te raden, van huisdieren tot wilde dieren. Raad je het dier, dan mag jij het kaartje hebben. 

Concept Kids is een coöperatief spel, wat inhoud dat je met elkaar speelt en niet tegen elkaar. Het gaat er dus niet om wie de meeste kaartjes heeft, maar je probeert samen zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen.
Gebruik de iconen op het spelbord om andere familieleden zoveel mogelijk dieren te laten raden en samen te winnen. Nadat je 12 dieren geraden hebt, bepaal dan je totaalscore en probeer je deze score steeds weer te verbeteren!

Extra speltips
Wat wij gaaf aan dit spel vinden: het is op diverse manieren te spelen. En dus aan te passen aan de leeftijd van het kind. Het is geschikt voor kids vanaf 4 jaar en dankzij de extra speltips is het spel aan te passen aan het niveau van oudere kinderen, en ouders.

 

Genomineerd
In 2018 is Concept Kids Dieren genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 6 & 7 jaar. Door de jury wordt het bordspel omschreven als een heel leuk, leerzaam en positief raadspel dat het abstract denken bevordert en tevens creatief en vindingrijk denken stimuleert.

Coöperatieve versie
Concept Kids Dieren is een coöperatieve versie van het spel Concept.