Spellen

Lekker kleurrijk spel


Het eerste wat natuurlijk opvalt aan het spel Azul zijn de kleuren. Zowel van de verpakking als het bordspel als de tegels zelf. Precies zo kleurrijk zoals de Portugese tegels horen te zijn.
Nominaties en prijzen
Dat het niet alleen om het kleurrijke spel gaat, blijkt wel uit de hoeveelheid nominaties en prijzen die Azul het laatste jaar heeft gewonnen. Onderaan dit bericht staat een overzichtje.
GaafvoorKinderen.nl heeft Azul gespeeld bij de uitreiking van Speelgoed van het Jaar 2018, waar Azul genomineerd is in de categorie 12 t/m 17 jaar. Op de verpakking staat overigens 8+, dus pak Azul er gerust ook bij als de kinderen wat jonger zijn. Dat hebben wij ook gedaan!

Tactiek met een beetje geluk
Azul is een tactisch bordspel waarbij je voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels (de Azulejos) gaat versieren. Die tegels gaan een patroon vormen. Heel belangrijk bij dit spel.
Met de vormen patronen van de tegels ga je het paleis versieren. Voor specifieke patronen en completerende sets, scoor je extra punten. Maar heb je materialen verspild? Dan worden er punten in mindering gebracht. De speler met de meeste punten, wint het spel!
Neem tegels van dezelfde kleur van een FAbrieksschijf of uit het aanbod op tafel. Plaats de tegels op één van de patroonlijnen. Bekleed een muur in het wonderschone paleis van evora en scoor punten.

Wij vinden het een gezellig spel om te spelen en fijn dat er in een kleine driekwartier een winnaar is.

Spellenprijs
Azul is de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs, in de categorie familiespellen.
De jury oordeelt over Azul: “De kleurrijke tegels nodigen direct uit om te spelen. De regels heb je snel geleerd, maar om de beste decoratie te maken, moet je toch goed plannen. Als geoefende speler kun je tevens je medespelers actief dwarszitten. Ook voor geslepen tegelzetters is dit een verslavend spel.” 
Azul is o.a. te koop bij Bol.com.
GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!
 


Gewonnen prijzen
Azul heeft de afgelopen jaren wereldwijd diverse nominaties en prijzen in de wacht gesleept:
 
In 2018:

Nederlandse Spellenprijs – winnaar categorie Familiespellen
Speelgoed van het Jaar – genomineerd categorie 12 t/m 17 jaar
Premio JdA – Spanje
Spiel des Jahres - Duitsland
Origins Awards Best Family Game Winner - USA
Mensa Select Winner - USA
Gioco dell’Anno Nominee - Italië
Deutscher Spiele Preis - Best Family/Adult Game Winner - Duitsland
As d'Or - Jeu de l'Année Winner - Frankrijk