Spellen

Speel je slim

Wat zullen ze bij SmartGames trots zijn, dat is het eerste wat ik denk als ik zie dat er vier spellen genomineerd voor titel ‘Speelgoed van het Jaar’! Gaaf.
Zo’n nominatie krijg je niet zomaar, weet ik uit ervaring. Vijf jaar lang zat ik als jurylid in de vakjury voor Verkiezing Speelgoed van het Jaar. We spelen dan uitgebreid met het speelgoed en de spellen en hier komen nominaties uit voort.

Denk en spelen
Bij SmartGames – zoals de naam al weergeeft – draait het om denken en spelen. En dat geldt voor iedere leeftijd. Dat valt ook af te lezen uit de genomineerd spellen in de volgende categorieën:
Categorie 0-3 jaar met het spel Brain Train
Categorie 4 en 5 jaar met het spel Smart Farmer
Categorie 6 en 7 jaar met het spel Colour Catch
Categorie 8 en 9 jaar met het spel Atlantis Escape

Colour Catch
GaafvoorKinderen.nl test Colour Catch uit. Wat een uitdaging! Je speelt het alleen, dus tegen jezelf. Je legt gekleurde salamanders, kikkers en andere insecten in een patroon die in het opdrachtenboekje staat.

Er zijn maar liefst 60 verschillende mogelijkheden. Het is dus even puzzelen, al start je voor in het boekje met makkelijkere opdrachten dan achterin. Welk amfibie vang je en leg je op de juiste plaats? Achterin het boekje staan de oplossingen, dus als je er echt niet uit gaat komen… even spieken.


Toelichting ontwikkelingspsycholoog: Colour Catch bevordert visueel-ruimtelijke waarneming, een flexibele manier van problemen oplossen, logisch denken en stimuleert de volgehouden aandacht en het doorzettingsvermogen als het moeilijker wordt.
Stemmen!
Zie jij het zitten dat Colour Catch in de categorie wint? Of heb je ander speelgoed of spellen op het oog… Ga zeker naar de site van Verkiezing Speelgoed van het Jaar o te stemmen! Tot en met 3 november kan je stemmen op je favoriete spel of speelgoed.
Stemmen kan op: www.speelgoedvanhetjaar.nl
.

Op 6 november worden de winnaars bekendgemaakt. Het artikel met de meeste stemmen in een categorie wordt winnaar in die leeftijdsgroep.