Spellen

Geen Ja, Geen Nee

Op zoek naar een grappig, snel spelletje? Wij vonden die wensen in het spel Geen Ja, Geen Nee. Eén spel, een hoop vragen en twee verboden woorden
Bordspel
Dit bordspel – met een reisversie waarbij je alleen de kaarten meeneemt – is voor kinderen vanaf een jaar of zeven eenvoudig te spelen. En ook nog eens leuk voor volwassenen.
Er zijn namelijk kaartjes met vragen voor kinderen en kaartjes met vragen aan volwassenen.

Zet je pion op het bord, de witte bel met rode knop op tafel en ga van start. Pak een kaart en lees hardop aan je tegenstander voor. Bijvoorbeeld: Ga je vaak naar de bioscoop? Het is nu voor je tegenstander belangrijk om geen ja of nee te zeggen… Verwacht vervolgvragen als: Heb je al eens een tekenfilm gezien? In de bioscoop of op televisie? Zei je televisie? Hahah. Zeker weten dat je op een gegeven moment ja of nee gaat antwoorden.


Verboden woorden
Er zijn vragen over verschillende onderwerpen: geschiedenis, aardrijkskunde, muziek, sport, televisie. Dus altijd wel een onderwerp waar je ja of nee bij zegt. Zeg je toch de ‘verboden’ woorden, dan kan je tegenstander op de bel slaan en ben je af. De ander verplaatst z’n pion. Kun je het een heel kaartje volhouden om geen ja en geen nee te zeggen, dan mag je met je pion een stapje naar voren. Tot in het midden.
Reiseditie
Dit spel is ideaal om mee op reis te nemen. Laat het spelbord en bel thuis en neem alleen de 55 kaarten mee. Lees de vragen voor aan je tegenstander, wie het eerst 5 (of het afgesproken aantal) kaarten heeft, wint. Zegt diegene toch ja of nee dan krijgt diegene die het snelt ‘verloren’ roept de kaart.


Wij vinden Geen Ja, Geen Nee een leuk spelletjes om met het gezin te spelen.

Met minimaal 2 en maximaal 6 spelers.