Spellen

5 seconden…

Het spel 5 seconden is zo’n lekker razendsnel bordspel. Het is een ideaal spel om te spelen op een druilerige vrije dag of een gezellig bordspel tijdens Oud en Nieuw. Dit is namelijk een gezellig familiespel! (voor kinderen vanaf een jaar of 6 en te spelen met 3 tot 6 spelers).

Noem 3…
Waar het op neer komt bij dit familiespel – met extra junior kaarten – is snelheid. Binnen die 5 seconden moet je namelijk de vraag op het kaartje beantwoorden en dat varieert van: noem 3 soorten groentes of dingen die kunnen vliegen tot noem 3 beroemde sporters of Michaels. Lukt het jullie om onder druk nog goed na te denken? En dus drie namen te noemen.
Lopen met je pion
De vragen zijn zeer divers en voor jong en oud leuk. In de set zit ook nog eens een extra set kaarten voor kinderen. Dan moet het lukken toch? Noem 3 kleuren of 3 juffen. Lukt het jou om onder die tijdsdruk van maar 5 seconden de vraag te beantwoorden, dan mag jij je pion op het bord vooruit zetten. Wie het meeste vragen goed beantwoord en dus met de pion het eerst de finish bereikt, wint.
Klinkt simpel toch… maar gaat dit lukken binnen 5 seconden.

Wij vinden het een grappig, snel spel!